Baranjski HDSSB: Natječaj treba provesti transparentno

Baranjski HDSSB: Natječaj treba provesti transparentno

Natječaj za komunalno održavanje Belog Manastira, koji je gradonačelnik Ivan Doboš raspisao prije tjedan dana, ne silazi s dnevnog reda kuloara i političkih struktura.

Nakon što su prošlog četvrtka na konferenciji za novinare odluku gradonačelnika osudili predsjednik Gradskog vijeća, dr. Davorin Bubalović te članovi vladajuće koalicije (HDZ, DZMH i HSU), priopćenjem za javnost oglasio se belomanastirski IO HDSSB-a.

- Grad Beli Manastir postaje ponovno grad slučaj, a povod je raspisivanje natječaja za obavljanje komunalnih poslova. Ovaj put je to zbog silne želje HDZ-a i predsjednika Gradskog vijeća da nastave po starom, u cilju financiranja vlastitih političkih istomišljenika i partnera na mnogim poslovima te neodlučnog gradonačelnika, koji spas i utjehu za svoje poteze traži u stručnim službama grada, koje su blagonaklono gledale na sve dosadašnje radnje u Belom Manastiru, a sada su predmet istraga USKOK-a i policije - stoji u priopćenju, koje nastavlja zahtjevom gradonačelniku da sukladno svojim ovlastima provede postupak odabira najpovoljnijeg pružatelja komunalnih usluga u zakonskom roku predviđenim natječajem.

Od predstavnika većine u Gradskom vijeću, pak, zahtijevaju da prestanu donositi odluke koje idu u smjeru blokiranja izvršne vlasti Grada i štete svih stanovnika Belog Manastira.

- HDSSB je i do sada često ukazivao na to da sukob gradonačelnika i većine u Gradskom vijeću ne ide na čast političkim strankama kojima pripadaju, pa ćemo se zalagati za to da se svi komunalni poslovi uređenja grada i ostale komunalne usluge koje su predmet natječaja, kao i sam postupak, provedu transparentno - ističu, dodajući kako bi se u sve trebala uključiti javnost, zbog zaštite ionako osiromašenog proračuna.

Tvrde da su stranka koja je na području Belog Manastira i cijele Baranje dobila povjerenje velikog broja stanovnika, što ih obvezuje da štite interesa Belomanastiraca i Baranjaca.

VIJEĆNIČKA VEĆINA ZA OBJEDINJENI NATJEČAJ

Podsjetimo, o komunalnom uređenju Belog Manastira bilo je riječi na prošloj sjednici Gradskog vijeća, kada je vladajuća koalicija odbacila gradonačelnikovu odluku o ustupanju dijela komunalnih poslova gradskoj tvrtki Baranjska čistoća. Unatoč zalaganju vijećničke većine za objedinjeni natječaj, gradonačelnik Doboš raspisao ga je “segmentirano”, što omogućuje izbor više potencijalnih koncesionara. Obje opcije tvrde da rade u interesu građana. Do sada je komunalne poslove obavljala tvrtka Slonja d.o.o., kojoj 28. lipnja istječe ugovor o koncesiji.

Tekst: I.Getto (www.glas-slavonije.hr)

 

.glas-slavonije.hrVIJEĆNIČKA VEĆINA ZA OBJEDINJENI NATJEČAJ
Podsjetimo, o komunalnom uređenju Belog Manastira bilo je riječi na prošloj sjednici Gradskog vijeća, kada je vladajuća koalicija odbacila gradonačelnikovu odluku o ustupanju dijela komunalnih poslova gradskoj tvrtki Baranjska čistoća. Unatoč zalaganju vijećničke većine za objedinjeni natječaj, gradonačelnik Doboš raspisao ga je “segmentirano”, što omogućuje izbor više potencijalnih koncesionara. Obje opcije tvrde da rade u interesu građana. Do sada je komunalne poslove obavljala tvrtka Slonja d.o.o., kojoj 28. lipnja istječe ugovor o koncesiji.Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr