Vijesti / Regija

U Belom Manastiru otvorena novoobnovljena ljekarna

U Belom Manastiru otvorena novoobnovljena ljekarna

Svečanim otvorenjem novouređene i moderno opremljene Ljekarne Beli Manastir nastavljen je projekt uređenja centralnih ljekarni koje provodi županijska ustanova Ljekarne srce - Ljekarne Osječko-baranjske županije.

Slično uređenje već je napravljeno u Osijeku, Đakovu i Valpovu, pa je danas (9. rujna 2017. godine) otvorena belomanastirska ljekarna dio ovogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog više od pet milijuna kuna. Uz zaposlenike i sugrađane, svečanosti su nazočili i zamjenik župana Goran Ivanović te gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, koji su uz ravnatelja Ljekarni Darka Bajtu pustili su rad ovu ljekarnu.

Zamjenik župana Ivanović podsjetio je kako se na pripajanje ljekarni iz Osijeka, Belog Manastira i Đakova gledalo dosta skeptično, no pokazalo se da je to uspješan projekt.

Čestitam vam na rezultatima koje ste ostvarili, a koji se vide i po novom izgledu i uslugama centralnih ljekarni u Osijeku, Valpovu, Đakovu i Belom Manastiru, koje su danas na standardu visoke razine. Naravno, ne trebamo na tomu stati nego nastaviti razvoj na svim segmentima, od uređenja i modernizacije objekata, pružanja novih usluga i stipendiranja farmaceuta do nastojanja da se pri osječkom Sveučilištu otvori studij za farmaceute – rekao je Ivanović.

Ljekarne srce - Ljekarne Osječko-baranjske županije u svom sastavu imaju 30 ljekarničkih podružnica, zajednički laboratorij gdje se proizvodi 100 vrsta RX i OTC preparata te Zajedničke službe kao zasebnu organizacijsku jedinicu. Trenutno zapošljavaju 152 osobe, a na području Baranje posluje sedam ljekarničkih jedinica (Ljekarne Batina, Bilje, Darda, Kneževi Vinogradi, Kneževo, Zmajevac i kao najveća Ljekarna Beli Manastir s 32 zaposlenika).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!