Vijesti / Regija

U Belom Manastiru uskoro fizikalna terapija i rehabilitacija

U Belom Manastiru uskoro fizikalna terapija i rehabilitacija

Iako je mreža zdravstvenih objekata na području Baranje dobra organizirana, nedostatak usluga iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije zadavao je probleme mnogim građanima. Zbog loših prometnih veza, udaljenosti i cijena pacijenti često čak i odustaju od propisane i potrebne fizikalne terapije.



Upravo zbog toga Dom zdravlja Beli Manastir, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, sukladno ciljevima Nacionalne strategije razvoja zdravstva 2012. - 2020., nastoji otvoriti i ojačati vlastite specijalističke usluge na razini primarne zdravstvene zaštite te time unaprijediti i kvalitetu života stanovnika Baranje. Tako su u Domu zdravlja Beli Manastir već obnovljene i moderno opremljene specijalističke ambulante oftalmologije, radiologije, ultrazvuka, pulmologije, pedijatrije i ginekologije, a u rujnu prošle godine počela je najveća investicija - gradnja nove zgrada fizikalne medicine i rehabilitacije. Građevinski radovi su završeni, sredinom kolovoza obavljen je tehnički pregled i narednih dana se očekuje izdavanje uporabne dozvole i primopredaja objekta.

Kako bi se izravno uvjerio u tijek radova, Dom zdravlja Beli Manastir danas, 11. rujna 2017. godine, posjetio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te razgovarao s ravnateljem dr. Žarkom Zelićem o daljnjim aktivnostima. Inače, dosadašnja ulaganja u izgradnju zgrade fizikalne medicine i rehabilitacije iznose 5,1 milijun kuna, a najveći dio osigurala je Županija iz decentraliziranih sredstava, dok je udio Doma zdravlja oko milijun kuna i 500.000 kuna Ministarstva zdravstva. Izvođač radova je tvrtka Massa d.o.o. iz Osijeka.

- Zgrada fizikalne medicine i rehabilitacije sa specijalističkim ordinacijama je završena na neto površini oko 400 četvornih metara. Već je podnesena prijava na natječaj po komu bi iduće godine završili i njeno opremanje u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, a time bi građani Baranje napokon dobiti novu zdravstvenu uslugu – rekao je župan Ivan Anušić nakon sastanka s ravnateljem Doma zdravlja dr. Žarkom Zelićem i obilaska nove zgrade.

Ravnatelj Zelić dodaje da je nova zgrada kvalitetno napravljena, a siguran je da će se isto tako opremiti te pružati vrhunsku zdravstvenu uslugu pacijentima, i to ne samo iz Baranje nego će moći rasteretiti i ostale bolničke centre na području Županije. Naime, zahvaljujući novoj opremi i stručnom kadru nedavno obnovljeni odjel oftalmologije u Belom Manastiru upravo tako djeluje, pa se slično očekuje i od fizikalne medicine i rehabilitacije.

SiB.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!