Vijesti / Regija

Doboš raspisao natječaj protiv volje Vijeća

Doboš raspisao natječaj protiv volje Vijeća

Premda je većina u Gradskom vijeću donijela Odluku o raspisivanju objedinjenog javnog nadmetanja za dodjelu komunalnih poslova grada i prigradskih naselja, gradonačelnik Ivan Doboš nije ih poslušao te je raspisao “segmentirani” natječaj.

Takvim bi nadmetanjem Beli Manastir u konačnici, umjesto jednog ili dvaju koncesionara, mogao dobiti čak šest ili sedam, iako je u to teško povjerovati. Naime, u svakom od triju “nosećih” dijelova komunalnog programa pojavljuju se i radovi svrstani u podgrupe, što otvara mogućnosti ponuditeljima temeljenje na sasvim “sitnim” poddjelatnostima.

- Odlučio sam se, savjetujući se s pravnom službom, na ovakav natječaj jer samo na taj način možemo dobiti kvalitetne koncesionare, te prije svega stanovnicima uštedjeti značajna sredstva - tvrdi Doboš, naglašavajući kako se pridržavao odluke Vijeća u toj mjeri što je nadmetanjem obuhvaćen cijeli Program komunalnog održavanja. Ponavlja kako ne želi stvoriti iskrivljenu sliku o dosadašnjem jedinom koncesionaru, privatnoj tvrtki Slonja d.o.o., za koju tvrdi da je visoko podignula ljestvicu što se tiče održavanja grada, ali je nezadovoljan njihovim cijenama.

- Svima je otvorena mogućnost javnog nadmetanja, pa tako i Slonji - smatra Doboš. No, Doboševa će odluka izazvati pravu buru negodovanja vladajuće koalicije u Vijeću, a tomu svjedoči izjava predsjednika Vijeća dr. Davorina Bubalovića (HDZ), koji je odgovorio kako tekst jučer objavljenog javnog nadmetanja nije u skladu s odlukom Vijeća.

- Vrlo brzo ćemo se oglasiti - kratko je poručio Bubalović.
Rok za slanje pismenih ponuda je 15. lipnja do 12 sati, kada je dogovoreno i otvaranje ponuda, a koncesija (ili više njih) je četiri godine.

GRADONAČELNIK ŽELI KONTROLU I NIŽE CIJENE KOMUNALNIH RADOVA

Podsjetimo, Doboš i suradnici htjeli su dio komunalnih poslova odlukom povjeriti gradskoj tvrtki, Baranjskoj čistoći. To su obrazlagali mogućnošću kontroliranja cijena komunalnih radova, ali vladajući su njihov prijedlog odbili. Jednoglasno je, pak, prihvaćeno da Baranjska čistoća preuzme skrb o grobljima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: I.Getto (www.glas-slavonije.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!