Vijesti / Regija

Ovog ljeta ništa od kupanja na belomanastirskim bazenima

Ovog ljeta ništa od kupanja na belomanastirskim bazenima

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob potvrdio je jučer na novinskoj konferenciji kako Gradski bazeni, barem za ovu kupališnu sezonu, ostaju zatvoreni.

Nagađanja iz posljednjih mjesec dana kako će Belomanastirci ovo ljeto osvježenje tijekom velikih vrućina morati potražiti na nekim od okolnih kupališta, jučer su postala i službena. Zbog, u najmanju ruku, lošeg zatečenog stanja samog objekta, sanitarnog čvora, te filter stanice, vrata bazenskog kompleksa u Belom Manastiru ovog ljeta neće biti otvorena.

Stupanjem nove gradske uprave na dužnost zatražena je sva dokumentacija koja se tiče ove teme , te je dan nalog za osnivanje komisije koja je za zadatak imala procijeniti trenutno stanje Gradskih bazena istaknuo je gradonačelnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Belomanastirski bazeni se već godinama "krpaju" prije samog početka kupališne sezone i bilo je jasno kako ovakva situacija nije održiva. Uzimajući u obzir cjelokupno stanje, te nemogućnost osiguravanja sanitarno i zdravstveno ispravne vode u bazenima, odlučeno je kako je u ovim okolnostima jedina ispravna odluka zatvoriti cjelokupan kompleks, te pristupiti kompletnoj obnovi. Bilo kakav drugi pristup bio bi neodgovoran, te bi možebitno ugrozio zdravlje naših sugrađana također je istaknuto.

Zasad još nema službene potvrde kada i kroz koje načine financiranja će se pristupiti obnovi, ali je na primjeru nedavno obnovljenih bazena u Kneževim Vinogradima poznata okvirna vrijednost i trajanje radova. Vrijednost te investicije iznosila je oko 4,5 milijuna kuna, a radovi su izvršeni između dvije kupališne sezone.

Kako bi se kompenzirao nedostatak bazena u Belom Manastiru postignut je dogovor s tvrtkom Kneževi parkovi d.o.o. i Općinom Kneževi Vinogradi, te će tako Grad Beli Manastir kompletno financirati sezonske ulaznice za svu osnovnoškolsku djecu s područja grada.

Prijavu je potrebno izvršiti na broj telefona 710-220 (kontakt osoba Radmila Kuhta), mailom na [email protected] ili osobno na adresu Grad Beli Manastir, Kralja Tomislava 53 na prvom katu, soba 220. Za prijavu su potrebni Ime i prezime, adresa i OIB djeteta

Izvor: Radio Baranja


Izdvojeno

Reci što misliš!