Vijesti / Regija

Otvara se Etnološki centar baranjske baštine

Otvara se Etnološki centar baranjske baštine

Turistička zajednica Baranje partner je gradu Belom Manastiru na projektu Etnološki centar baranjske baštine.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije i to iz Operativnog programa regionalna konkurentnost 2007. – 2013., Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu. Ukupna vrijednost projekta je 8.865.304,65 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 8.545.267,15kn. Cilj ovog projekta je očuvanje etnoloških blaga Baranje, kroz stvaranje nove turističke ponude i poticanje razvoja kulturnog turizma.

Glavne aktivnosti projekta kao što su adaptacija i uređenje postojećeg objekta u Etnološki centar uz uređenje vanjskog paviljona s pozornicom bliže se kraju. Svoja vrata, Etnološki centar baranjske baštine otvara 18. svibnja 2016. godine. Projektom, grad Beli Manastir, ali i cijela Baranja dobiva novi, jedinstveni kulturno - turistički sadržaj kojim će se uz očuvanje bogate kulturne baštine Baranje, unaprijediti turistička ponuda destinacije.

Objekt će uz prostor stalnih postava sadržavati, prostore s povremenim postavima/izložbama, vrtni paviljon s pozornicom i 100-tinjak sjedećih mjesta, veliku konferencijsku salu, suvenirnicu te puno zanimljivih sadržaja tijekom godine.

Pozivamo vas da od 18. svibnja 2016. godine posjetite novo mjesto glavnih kulturnih zbivanja u gradu Belom Manastiru.

     


Izdvojeno

Reci što misliš!