Vijesti / Regija

Beli Manastir dobiva zgradu fizikalne medicine irehabilitacije

Beli Manastir dobiva zgradu fizikalne medicine irehabilitacije

Na sastanku u osječko-baranjskoj županijskoj Upravi dana je suglasnost Domu zdravlja Beli Manastir za izgradnju nove zdravstvene ustanove. Riječ je o zgradi fizikalne medicine i rehabilitacije sa specijalističkim ordinacijama.

Ovaj objekt, očekuje se, trebao bi biti završen tijekom 2018-e godine. Planirane je površine 473 četvorna metra, a izgradnja će koštati oko 4 i pol milijuna kuna. Osim toga, razmatralo se, između ostalog, izvršenje programa poticanja poduzetništva, poljoprivrede i ruralnog turizma u prošlog godini.

Župan Šišljagić ističe kako je Baranja premrežena kvalitetnom mrežom zdravstvenih objekata, većina kojih je obnovljena. No, ono što nedostaje Baranji i Belom Manastiru je fizikalna medicina i rehabilitacija. Dio novca već je osiguran, a ostatak će se osigurati u iduće dvije godine – ističe župan Vladimir Šišljagić.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U objektu će biti, i specijalizirani timovi interne medicine, kardiolog, oftalmolog i ono za što se procijeni da je pacijentima nužno" - izjavio je župan Šišljagić.

Što se tiče poduzetništva, u 2015. godini kroz 11 programskih aktivnosti izdvojeno je nešto više od 4 milijuna kuna. Prošle godine županija je između 7 i 8 milijuna kuna vlastitih namjenskih sredstava kanalizirala u unaprjeđenje poljoprivrede i to u onom dijelu gdje se nude autohtoni, brendirani proizvodi i hrana. Ulaganja su se u to, kao i u kontinentalni turizam itekako isplatila i procjena od prije nekoliko godina pokazala se dobrom – kažu u županiji.

Izvor:  Republika.eu / STV


Izdvojeno

Reci što misliš!