Vijesti / Regija

U Beli Manastir stiže zeko sa 150 kuna

U Beli Manastir stiže zeko sa 150 kuna

- Sve gradske umirovljenike počastit ćemo s po 150 kuna - kaže gradonačelnik Ivan Doboš, napominjući kako je prošle godine uskrsnicu dobilo približno 2.500 umirovljenika, pa slično očekuju i ove godine. Bez obzira na recesiju, u Gradu su mislili i o socijalnim slučajevima, pa će isti iznos uskrsnice inkasirati 500-tinjak korisnika stalne novčane pomoći Centra za socijalnu skrb.

- To je simboličan iznos, ali vjerujemo da će im mnogo značiti - poručuju belomanastirski gradski čelnici, objašnjavajući kako će o početku podjele biti obaviješteni preko medija, a isplata po abecednom redu.
Pripadnicima treće životne dobi s područja općine Darda općinski zeko neće donijeti ništa jer je, kaže načelnik Anto Vukoje, recesija.

- Umirovljenicima pomažemo na druge načine, a lani su dobili božićnice, što će ih najvjerojatnije dočekati i ove godine - ističe Vukoje, dok njegov kolega iz općine Kneževi Vinogradi Deneš Šoja naglašava kako se o uskrsnici još nije raspravljalo, ali će je najvjerojatnije biti.
Do sada su darivani bili samo oni slabijeg imovinskog statusa. O eventualnoj isplati umirovljeničkih uskrsnica za sada nema nikavih informacija donačelnik općine Draž Šandor Šipoš, dok načelnica općine Bilje Ružica Biklić tvrdi kako je situacija neizvjesna zbog situacije s Općinskim vijećem koje bi trebalo donijeti eventualnu odluku o isplati. Svi biljski umirovljenici, podsjeća, dobili su božićnicu od 100 kuna.

TEKST: I.Getto, www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!