Vijesti / Regija

Zakasnio na vlak jer se pouzdao u web-informaciju

Zakasnio na vlak jer se pouzdao u web-informaciju

BELI MANASTIR - Zbog neažuriranih web-stranica, jedan od putnika na relaciji Beli Manastir - Osijek opet je zakasnio na vlak. Informaciju o polasku autobusa, prisjeća se, zatražio je na internetu, na stranici www.autobusni-kolodvor.com, gdje piše kako autobus iz Belog Manastira za Osijek kreće u 12,50 sati i kako prometuje svakodnevno, dakle bez obzira na nedjelje odnosno blagdane.Na kolodvor je došao desetak minuta ranije, čekao i nije dočekao. Otišao mu je i vlak koji je trebao “uhvatiti” u Osijeku, pa je planove morao iz korijena mijenjati.

6652271a8b6d4c82e498380cddb8b54e.jpg

- Put uvijek isplaniram nekoliko dana ranije, pa sam tako učinio i ovoga puta. Poslužio sam se internetom i izračunao “tajming” koji mi je najviše odgovarao, budući da ne volim dugo čekati. Međutim, sve mi je propalo - žali se putnik, tvrdeći kako je u medijima već ranije čitao o sličnim problemima.
Ne može shvatiti da u eri Interneta vlasnik ne ažurira stranice koje su građanima izvor važnih informacija. Kada se na osječkom kolodvoru raspitivao zbog čega su na stranicama pogrešne informacije, odgovoreno mu je kako ne znaju kome treba javiti za promjenu.
U trenutku pisanja ovog teksta na stranici www.panturist.hr stajalo je kako se od 16. rujna 2010. neće moći pristupiti stranici online voznih redova radi procesa ažuriranja.
- Sve informacije o voznom redu i cijenama karata putnici mogu dobiti na telefon na broj 060 33 44 66 ili putem e-maila na informacije@panturist - poručuju panturistovci.
Međutim, unatoč nekoliko pokušaja poziva na spomenuti broj, s druge se strane žice čulo se da se “poziv na broj ne može ostvariti”.

Smanjen broj linija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da su linije reducirane, točnije da su mnoge ukinute, saznajemo i na belomanastirskom autobusnom kolodvoru. Već neko vrijeme, tvrde, nedjeljom iz Belog Manastira prema Osijeku voze samo tri autobusa, a s rubnim dijelovima Baranje priča je slična i tijekom radnog dana. Sve objašnjavaju malim brojem putnika i nerentabilnošću.
Ivica Getto/Glas-Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!