Vijesti / Regija

U trgovinu u Belom Manastiru u posljednjih mjesec dana provaljeno čak šest puta

U trgovinu u Belom Manastiru u posljednjih mjesec dana provaljeno čak šest puta

Belomanastriska trgovina Perutnine Ptuj - Pipo d.o.o. Čakovec, koje je smještena na Trgu slobode, tijekom zadnjih nešto više od mejsec dana bila je čak čest puta na meti provalnika!

Prva provala dogodila se početkom veljače, a šesta u noći između 8. i 9. ožujka. U prvom slučaju nastala je materijalna šteta veća od 10.000 kuna, a kasnije je ona bila nešto manja.

Kako piše glas Slavonije, u trgovinu su provaljivale dvije osobe, jedan punoljetnik, drugi mlađi punoljetnik. “Oba su pala”. Sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teške krađe, provalivši u prodavaonicu (iste večeri i u kiosk), u Belom Manastiru, odakle je ukrao cigarete, razne prehrambene artikle, napitke i novac. Krađama je oštećenim tvrtkama nanesena materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. U međuvremenu provale su nastavljene, pa su upravo zbog učestalosti krađa belomanastirski policajci lopovu odlučili postaviti zamku u koju je upao u noći između 8. i 9. ožujka. Provalnik je, naime, zatečen u trgovini, iza pulta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Provalnici su, inače, osobe asocijalnog ponašanja, a žive u Belom Manastiru. Do provala, barm ne njih toliko u 30-ak dana, možda i ne bi došlo da su mjere samozaštite objekta bile na višoj razini. Stolarija je, naime, bila u lošem stanju, a rešetka na stražnjem ulazu, navodno, postavljena je naknadno.

[span class=attention]Trgovina 'Denver' na Sjenjaku opljačkana čak 60 puta![/span]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!