I Beli Manastir dobiva socijalnu samoposlugu

I Beli Manastir dobiva socijalnu samoposlugu

Do kraja ožujka Beli Manastir će dobiti prvu socijalnu trgovinu. Ideja je to Udruge prijatelja Svetog Martina, koja okuplja 50-ak volontera, postoje godinu i pol dana i do sada su volonterski dijelili donacije skupljene u udruzi i preko Caritasa.

Zahvaljujući gradu Belom Manastiru i gradonačelniku Dobošu i predsjednici vijeća Jadrankom Sabljak,, dobili su prostorije za socijalnu trgovinu u zgradi P + 8 točnije u dvorištu sa parkirališne strane. U tijeku je uređenje i slijedi punjenje doniranom robom te otvorenje.

- Do sada smo odnosili prikupljenu hranu 30-ak obitelji, pa smo uvidjeli kako treba napraviti trgovinu gdje bi ljudi dobivali samo ono što im treba, rekao je predsjednik Udruge Igor Jakobfi.

Uz njega su rad udruge i projekt socijalne trgovine predstavili tajnik i dopredsjednik Edo Jurić i Goran Gaćina.

Jurić je podsjetio na nekoliko aktivnosti Udruge, koje nisu humanitarne već edukativne. Uz Ogranak Matice Hrvatske i Centar za kulturu organizirali su ciklus predavanja o socijalnom nauku crkve i umjetničke radionice pod vodstvom prof. Gorana Kujundžića  na kojima se bave kravatama do 18 listopada kada se obilježava Dan kravata.

Gaćina je dodao kako je u planu otvaranje podružnica u cijeloj Baranji i bazu podataka za udruge i socijalne trgovine.

Izvor: Radio Baranja

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja