Vijesti / Regija

Organizirane šetnje pasa svake subote u Belom Manastiru

Organizirane šetnje pasa svake subote u Belom Manastiru

Šetnje s napuštenim psima koji su pronađeni na području grada Osijeka i Baranje održavaju se već drugu godinu. Prva šetnja s psima iz skloništa Veterinarske stanice za napuštene životinje Beli Manastir održala se 16. veljače 2013.

Šetnje su bile organizirane u sastavu Građanske inicijative "Životinjske priče" koju je provodila Udruga za razvoj civilnog društva "BaranjaMediji" u partnerstvu sa Skloništem za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i Savjet mladih Grada Beloga Manastira.

U sastavu te incijative građani su obaviješteni o problemu napuštanja životinja. Pokušalo se senzibilizirati stanovništvo o potrebi kastracije i čipiranja ali i udomljavanja napuštenih životinja. Od tada jedan dio građana dolazi svaki tjedan prošetati napuštene pse koji borave u skloništu međutim, kako je u posljednje vrijeme broj pasa velik nedostaje ruku koje bi pomogle uveseliti naše četveronožne prijatelje i prošetati ih barem jednom tjedno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stoga se pozivaju svi, odrasli i djeca, da dođu na organizirane šetnje s psima koje se održavaju svake subote od 9.00 do 12.00 sati u Veterinarskoj stanici Beli Manastir, Osječka 128.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!