Vijesti / Regija

Novi početak za škrobaru?

Novi početak za škrobaru?

BELI MANASTIR - Peter Thems Handelsagentur, tvrtka iz njemačkog Reutlingena, zainteresirana je za ulaganje u belomanastirsku Škrobaru.

Tvrde to gradski čelnici koji su nedavno razgovarali s vlasnikom tvrtke Pericom Predojevićem.“Došao je na osobni zahtjev pa smo zajedno posjetili tvornicu”, kaže belomanastirski dogradonačelnik Nikola Redžep naglašavajući kako u dvadesetak dana očekuju njegovo pismeno očitovanje o konačnim namjerama.

Spominjan je iznos od 15,5 milijuna eura koje bi uložio u pokretanje proizvodnje, nastavlja Redžep, te dodaje kako bi baranjskom gospodarstvu to mnogo značilo - otvorila bi se radna mjesta, a bilo bi posla i za kooperante.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pokretanje Škrobare je i županijska strategija, a mi smo spremni prihvatiti bilo koji od modela, pa čak i odreći se potraživanja - priča, podsjećajući kako je Beli Manastir stečajem Škrobare izgubio više od deset milijuna kuna na ime vlasničkih udjela i raznih neplaćenih obveza koje inače pune gradski proračun.

Dakako, izgubili su i radnici, većinom Belomanastirci, koji su preko noći ostali na ulici, uz nekoliko neisplaćenih plaća. Predojevićev dolazak u Beli Manastir potvrđuje i stečajna upraviteljica Živka Posavac.

- Obišli smo pogone, ali konkretnije ne mogu reći ništa dok se Predojević osobno ne očituje i svi zajedno vidimo njegov prijedlog odnosno namjere - kaže Živka Posavac.

Ono što je u ovom trenutku sigurno jest da će danas biti održana četvrta javna dražba pokretnina i nekretnina Škrobare, čije su cijene sada umanjene već za 50 posto. O potencijalno zainteresiranima dovoljno govori činjenica kako do 1. ožujka, posljednjeg dana za uplatu jamčevina, nije uplaćena ni jedna lipa, što znači da ni četvrti prodajni krug neće riješiti sudbinu ovog belomanastirskog “projekta stoljeća”.

IZA PREDOJEVIĆA STOJI KAPITAL NOVOSADSKE VICTORIA GRUPE?!

Iako Redžep ističe da se potencijalni investitor bavi proizvodnjom škroba, pogled na web stranice tvrtke Peter Thems Handelsagentur ne odaje dojam da je riječ o proizvođaču. Navodi se kako u Njemačkoj imaju sedam zaposlenih osoba, te deset u srpskom gradu Inđiji, a opis poslovanja im je "omogućavanje gospodarske proizvodnje".

Neslužbene informacije kažu kako bi lako moguće bilo da iza njega stoji kapital novosadske Victoria grupe, jedne od najvećih agroindustrijskih kompanija u Srbiji s približno 1.800 zaposlenih, u čijem sastavu su Sojaprotein (Bečej), Victoria Oil (Šid), Victoria Logistic (Novi Sad), Fertil (Bačka Palanka), Luka Bačka Palanka, Veterinarski zavod Subotica, SP Laboratorija (Bečej), Victoria - Zorka mineralna gnojiva (Šabac), Victoria Phosphate (Bosilegrad) i Victoria Bioenergy (Novi Sad). Službenih potvrda o njihovoj zainteresiranosti za belomanastirsku Škrobaru nemamo.

TEKST: Ivica Getto (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!