Vijesti / Regija

Pokrili trg Belog Manastira besplatnim internetom

Pokrili trg Belog Manastira besplatnim internetom

Besplatni internet od danas mogu koristiti svi oni koji se zateknu na gradskom trgu u Belom Manastiru. Omogućila im je to suradnja udruga Slap i Osijek Wireless s Gradom Belim Manastirom. Bežični signal šalje se s balkona Umjetničke škole, pokriven je čitav trg, a za pristup internetu nije potrebna registracija.



- Bila je ovo prva točka, od nadamo se njih mnogo kojima želimo cijeli grad pokriti besplatnim internetom., kazao je o početku suradnje dogradonačelnik Zoran Kranjčec. Grad Beli Manastir je omogućio korištenje besplatnog interneta, Udruga Slap osigurala je opremu, a Osijek Wireless stručnu tehničku potporu i instalaciju Wi-Fi točaka.

Panona hotspot, kako se naziva pristupna točka postavljena je u sklopu projekta Turistica kojega provodi Udruga Slap u sklopu IPA programa prekogrančne suradnje Mađarska-Hrvatska, a u sinergiji s projektom Otvorena mreža koji kontinuirano provode stručnjaci Osijek Wirelessa. Osim u Belom Manastiru, Panona hotspotovi postavljeni su u Bilju, Kopačevu i Erdutu, kao lokacijama na kojima se želi omogućiti kvalitetniji boravak turistima koji se ondje zateknu.

- Naš zadatak je dijeliti slobodan internet svugdje kako bi bio dostupan za građane, ali i za turiste. Naravno, uz to su potrebne i edukacije kako bi se građani uključili, pa se nadamo uskoro imati jednu radionicu uskoro i u Belom Manastiru. Ova četiri hotspota koja su postavljene u sklopu projekta Turistica dio su mreže hotspotova po cijeloj Hrvatskoj. Radi se o projektu „Otvorena mreža“ koji kontinuirano provode vrijedni volonteri iz cijele Hrvatske, a kroz koji su do sada besplatne internet točke postavljene u Osijeku, Rijeci, Zagrebu, te mnogim drugim gradovima, pojasnio je ispred Udruge Osijek Wireless Valent Turković.

Sve ovo rezultat je dugogodišnje suradnje Udruge Osijek Wireless i belomanastirske tvrtke Subra Consulting d.o.o. koja je u Grad Beli Manastir donijela ideju umrežavanja otvorenim internetom.

wifi bm2

wifi bm3

  


Izdvojeno

Reci što misliš!