VIDEO: Belomanastirska poslovna zona

VIDEO: Belomanastirska poslovna zona

bm-poslovne-zone

Belomanastirska poslovna zona privlači nove investitore. Troje ih je nedavno s Gradom potpisalo ugovore o pristupanju, a interes je pokazala i tvrtka Sebastijan, najavljujući otvaranje čak 200 novih radnih mjesta.

Za pripremu i završetak infrastrukture grad bi trebao uložiti još nekoliko milijuna kuna. Zahtjev za 640 tisuća na današnjem je sastanku upućen na adresu Županije

Premda je Županija za zone u Belom Manstiru već izdvojila gotovo 2 milijuna kuna, ali i donijela plan raspodjele sredstava Belom Manastiru za ovu godinu, župan Šišljagić otvorio je mogućnost iznalaženja dodatnih sredstva za nova radna mjesta. Sve, kaže, ovisi o ozbiljnosti investitora, s kojim će se i osobno sastati za dva dana.

Belomanstirske poslovne zone zaposlile su ukupno 700 radnika, a na Zavodu za zapošljavanje ima ih još 1600, istaknuto je na sastanku. Najavljena je i pomoć Županije za izgradnju spomenika hrvatskim braniteljima na belomanastirskom trgu, a dogovorene su i smjernice rješavanja vlasničkih odnosa sportske dvorane te škole i vrtića u Branjinom Vrhu.

VIDEO:

 

Tekst i video: STV

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr