Vijesti / Regija

Beli Manastir: Počinje uređenje Šećeranskog jezera i gradnja biciklističke staze do Mohača

Beli Manastir: Počinje uređenje Šećeranskog jezera i gradnja biciklističke staze do Mohača

Šećeransko jezero među najvećim je prirodnim turističkim potencijalima Belog Manastira. U gradskoj upravi planiraju ga dodatno obogatiti uređenjem gradskog izletišta i rekreacijskog centra za stanovnike cijele Baranje.

Uz jezero će uskoro ići i biciklistička staza koja će Beli Manastir povezati s Mohačem, a bit će uređen i info vidikovac u sklopu projekta vrijednosti više od dva milijuna eura koji s 85 posto sufinancira Europska unija. Jučer su potpisani i ugovori s izvođačima radova.

Od 2 milijuna eura kolika je ukupan vrijednost projekta prekograniče suradnje na razvoju biciklističke infrastrukture u dunavsko-dravskom području polovicu je dobio grad Mohač, a polovicu partner s hrvatske strane, gradovi Beli Manastir i Belišće, Regionalna razvojna agencija i Hrvatske vode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednosti projekata koji se realiziraju na području Belog Manastira iznosi 360 tisuća eura.

Radovi počinju do kraja ožujka i trajat će 6 mjeseci. Osim 2 kilometra biciklističkih staza, objekt stare crpne stanice dobiven je u dugogodišnju koncesiju od Hrvatskih voda i on će biti preuređen u Nadzorno informativni centar. On će pridonijeti uređenju potpuno novog gradskog turističkog sadržaja,  a  Šećeransko jezero postaje centar ciklo turizma.

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!