Vijesti / Regija

'RTL pomaže djeci' omogućio vrijednu donaciju 'Baranjskim leptirićima'

'RTL pomaže djeci' omogućio vrijednu donaciju 'Baranjskim leptirićima'

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Baranjski leptirići" je ove godine dobila vrlo vrijednu donaciju i odobren joj je važan projekt koji će znatno poboljšati kvalitetu njihova rada i djelovanja.

Tvrtka Rehau, jedne od vodećih svjetskih proizvođača PVC stolarije, njihovi predstavnici i poslovni suradnici posjetili su "Baranjske leptiriće" te im donirali 10.000 kuna. Vrijednu donaciju Udruga će utrošiti na uređenje vanjske fasade, a radovi su već započeli i odvijaju se brzinom kojom to dozvoljavaju vremenski uvjeti. Nekoliko riječi o samoj donaciji rekla nam je dopredsjednica Udruge roditelja djece s posebnim potrebama 'Baranjski leptirići' Esma Pligl.

- Tvrtka Rehau i njihovi poslovi suradnici su obišli našu Udrugu i upoznali dio djece, drago im je što su nam mogli pomoći. Ove godine su izabrali za svoj posjet Baranju, a nas su pronašli na internetu, tako da ih je velika sreća dovela do nas. Odlučili su se donirati neku udrugu, ali je prioritet bio da to budu djeca. Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo tvrtki Rehau i njihovim poslovnim suradnicima., istaknula je Esma Pligl.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I ove godine humanitarna "Udruga RTL pomaže djeci" je organizirala svima znanu kampanju pod nazivom “Budi mi prijatelj”. Kampanju smo mogli pratiti jučer, 7. prosinca na RTL televiziji. Do sada je Udruga realizirala 155 projekata s preko 133 000 djece direktnih korisnika te zajedničkim snagama dobrih ljudi naše zemlje, ali i tvrtki partnera uložili su 10 milijuna kuna. Ove godine sakupljaju se sredstva za realizaciju 15 projekata u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna čija će realizacija pomoći boljem i kvalitetnijem životu čak 1400 djece! Jedan od projekata za čiju realizaciju se skupljaju novci je i onaj Udruge „Baranjski leptirići.“

- „RTL pomaže djeci“ odobrio nam je projekt, projekt se zove „S vježbom nam je lakše“. Nominirali smo opremanje prostora za fizioterapiju. Kada dobijemo sredstva opremit ćemo u potpunosti prostor za fizioterapiju. Iako se u tom prostoru radi već punom parom, nakon odobrenja sredstava dobit ćemo sve potrebno: švedske ljestve, nove strunjače, lopte, grede...Sve što je potrebno za fizioterapiju. Nadamo se, kada sve bude gotovo da će nas RTL televizija obići i napraviti prilog i tako zabilježiti da su sredstva utrošena za ono što smo i naveli u projektu., rekla je Esma Pligl.

Udruga vrijedno radi i dalje, u planu ima je započeti gradnju korala koji bi omogućio terapijsko jahanje, ali i jahanje za svu ostalu djecu. Tvrtka Vojtek d.o.o. je Udruzi donirala dva igrala za djecu s teškoćama u razvoju, u planu je nabaviti igrala i za zdravu djecu kako bi mogla i ona dolaziti na druženje jer je socijalizacija iznimno važna.

RTL-ova kampanja traje i dalje, 1400 djece naše zemlje očekuje vaš poziv, mnogima od njih – poziv života! Već jedan poziv na 060 90 07 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om) mijenja mnogo. Možete pomoći djeci cijele Hrvatske, ali i našim „Baranjskim leptirićima jer je njihov projekt jedan od 15 projekata koji je odabran za financiranje u sljedećoj godini. Zajednički možemo djeci dokazati i pokazati da je svijet ipak mjesto gdje stanuje sreća i vratiti osmijeh na dječja lica.

Tekst i foto: Baranja medija


Izdvojeno

Reci što misliš!