Vijesti / Regija

Djeca: 'Vozači mi nemamo zračne jastuke'

Djeca: 'Vozači mi nemamo zračne jastuke'

'Uklanjanje grafita neprimjerenog sadržaja s pročelja zgrada' u Belom Manastiru, jedna je od aktivnosti zajedničkog projekta Odjela za prevenciju Osječko-baranjske županije i Grada Belog Manastira, Udruge Karavana za život - bikeri na cesti i belomanastirskog Crvenog križa.

Policijski službenici PP Beli Manastir zajedno s učenicima Osnovne škole Dr. Franjo Tuđman u petak, 13. rujna, demonstrirali su pravilno ponašanje prilikom prelaska zebre, a članovi Gradske organizacije Crvenog križa djeci su pokazali osnove pružanja prve pomoći unesrećenima s temom rođendanske zabave i konzumiranja alkohola. 

Nakon što je primio zahvalnicu od strane MK Kune na pomoći za Karavanu 2013., gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš pohvalio je akciju kao kontinuitet suradnje s MUP-om i PP Beli Manastir, a s ciljem pokazivanja djeci kako neprimjerenim grafitima nije mjesto na pročeljima zgrada. Policijski službenik Odjela za prevenciju PU Osječko-baranjske Ivan Pakšić rekao je kako je ovo samo jedan u nizu projekata vezanih za sigurnost u prometu i prevenciju ovisnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poruke neprimjerenog sadržaja zamijenjene su slikama koje se odnose na sigurnosti prometa na cestama i negativne konzumacije alkohola. Grafite su crtali akademski slikar Saša Sermek i članovi MK Kune.

"Nakon Osijeka, grafite smo postavili i na pročelja zgrada u Belom Manastiru, a sljedeći su nam u planu Vinkovci," najavio je predsjednik MK Kune, Božidar Vrselja dodajući kako su grafiti na zidovima ipak dugotrajniji u odnosu na novinske ili internet članke, te se zbog toga i na ovaj način radi na prevenciji.

GrafitiBM1

GrafitiBM2

GrafitiBM3

GrafitiBM4

GrafitiBM5

GrafitiBM6

GrafitiBM7

GrafitiBM8

GrafitiBM9


Izdvojeno

Reci što misliš!