Beli Manastir: U tijeku posljednja smjena izviđačkog ljetnog kampa

Beli Manastir: U tijeku posljednja smjena izviđačkog ljetnog kampa

bm izvidaci495

Na prostorima sportsko-rekreacijskog centra «Bazeni» u Belom Manastiru u tijeku je posljednja smjena izviđačkog ljetnog kampa u organizaciji Udruge izviđača «Slavonski hrast» iz Osijeka.

Korisnici ove smjene su izviđači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Rumunjske i Hrvatske. Udruga izviđača «Izviđačka družba» iz Zagreba odlučila je svoj projekt razmjene mladih realizirati u Baranji koristeći mogućnosti boravka u ljetnom kampu osječkih izviđača.

bm izvidaci

Bogati i zanimljivi programski sadržaji obuhvatili su brojne kreativne radionice, izlete, međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava u provođenju višednevnih aktivnosti u prirodi. Sudionici projekta su imali prilike savladati vještinu upravljanja kanuom na Šećeranskom jezeru, aktivno su sudjelovali u programu «Akademije blata» u Karancu i uvježbavali orijentaciju na nepoznatim terenima Baranjskog brda.

Do kraja svog boravka u Baranji imati će prilike obići Kopački rit, Eko-centar «Zlatna greda» i spomenik u Batini. Neće izostati ni posjet osječkom ZOO vrtu i obilazak Tvrđe.
Udruga «Izviđačka družba» iz Zagreba ovaj projekt realizira kroz program «Mladi na djelu», uz potporu Europske unije.

bm izvidaci1495

Izviđači Slavonskog hrasta time uspješno privode kraju svoj ljetni kamp koji su realizirali angažiranjem brojnih volontera iz svojih redova, ali i uz značajnu potporu Osječko-baranjske županije, gradova Osijeka i Belog Manastira, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Turističke zajednice Baranje i više tvrtki-donatora iz privatnog sektora.
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja