Vijesti iz Belog Manastira

Vijesti iz Belog Manastira

Umjesto domjenka Beli Manastir kupuje hranu socijalno najugroženijim sugrađanima

Beli Manastir je prekinuo tradiciju božićnog domjenka. Novac koji bi potrošili na njegovu organizaciju ove će godine usmjeriti sugrađanima u potrebi i kupovinu hrane.

   

Policija Baranjcu zaplijenila cijeli arsenal oružja

baranjac oruzje

U sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici obavili su pretragu vozila i obiteljskih kuća koje u Belom Manastiru koristi 53-godišnji hrvatski državljanin, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

   

Baranjski EcoCortec proizvodi za svjetske gigante, a sad grade i novu tvornicu

eco cortec

Baranjski EcoCortec tvrtka je koja  proizvodi najbolja i najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu. Dobitnik certifikata izvrsnosti, EcoCortec® gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionira na globalnom tržištu.

   

Iz odlagališta u park - baranjski vatrogasci uređuju zapuštene površine

vatrogasci 2

Dobrovoljno vatrogasno društvo Beli Manastir uz pomoć Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira krenulo je 15. listopada s provedbom projekta „Iz odlagališta u park!“ kojeg financira INA-Industrija nafte d.d. kroz svoj natječaj „Zeleni pojas“.

   

U Belom Manastiru otvorena novoobnovljena ljekarna

ljekarna bm

Svečanim otvorenjem novouređene i moderno opremljene Ljekarne Beli Manastir nastavljen je projekt uređenja centralnih ljekarni koje provodi županijska ustanova Ljekarne srce - Ljekarne Osječko-baranjske županije.

   

EcoCortec uspješno povezuje Beli Manastir i američki Cambridge

ecocortec

Nastavlja se uspješna suradnja između sestrinskih gradova Belog Manastira i Cambridgea. Sestrinstvo dvaju gradova inicirao je vlasnik Cortec® korporacije, Boris Mikšić. EcoCortec®, jedna od najsuvremenijih tvornica antikorozivnih VpCI® folija za pakiranje u Europi, smještena je u Belom Manastiru i dio je Cortec® grupacije.

   

U Belom Manastiru uskoro fizikalna terapija i rehabilitacija

centar rehabilitacije bm

Iako je mreža zdravstvenih objekata na području Baranje dobra organizirana, nedostatak usluga iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije zadavao je probleme mnogim građanima. Zbog loših prometnih veza, udaljenosti i cijena pacijenti često čak i odustaju od propisane i potrebne fizikalne terapije.

   

Ovog ljeta ništa od kupanja na belomanastirskim bazenima

bazeni beli manastir

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob potvrdio je jučer na novinskoj konferenciji kako Gradski bazeni, barem za ovu kupališnu sezonu, ostaju zatvoreni.

   

Akcija 'Jakna za drugoga' i u Belom Manastiru

Akcija  Jakna za drugoga  i u Belom Manastiru

Nakon brojnih upita i poziva stanovnika Baranje, a potaknuti dobrim odazivom Osječana, akcija "Jakna za drugog" pokrenuta je i u Belom Manastiru.

   

Dan Grada Belog Manastir 2016.[PROGRAM]

Dan Grada Belog Manastir 2016.[PROGRAM]

Grad Beli Manastir pripremio je bogat program povodom proslave Dana grada i blagdana zaštitnika Sv.Martina biskupa koji se obilježava 11. studenog. Mjesec studeni bit će bogat raznim događanjima, izložbama, promocijama, koncertima, sportskim natjecanjima i velikom manifestacijom na sam Dan Grada 11. studenog.

   

Grad Beli Manastir dijeli štedljive žarulje svojim građanima

stedne zarulje

Grad Beli Manastir nastavlja s provedbom projekta „Pametni grad Beli Manastir“ i kreće s podjelom energetski učinkovitih žarulja svojim građanima.

   

Baranjac pokušao prevariti kladionicu pa zaradio kaznenu prijavu

kladionica

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Belog Manastira počinio kazneno djelo računalna prijevara.

   

Beli Manastir želi postati 'pametni grad'

Beli Manastir želi postati  pametni grad

Beli Manastir želi se upisati u mapu onih gradova u kojima je svim građanima internet dostupan besplatno, a uz tu pretpostavku, Gradska uprava od njih očekuje aktivno sudjelovanje u kreiranju otvorenih softvera.

   

Beli Manastir uložio 9 milijuna kuna u projekt za razvoj kontinentalnog turizma

bm tuirzam

Kontinentalni turizam u Hrvatskoj postaje sve popularniji. Svesni su toga i stanovnici Baranje pa je tako u novi projekt za nastavak trenda rasta turizma uloženo čak 9 milijuna kuna.

VIDEO
   

Stranica 1 od 11