Vijesti iz Belog Manastira

Vijesti iz Belog Manastira

Beli Manastir traži rješenje za maloljetne provalnike

Posljednjih tjedana u Belom Manastiru su zaredale brojne provale u trgovine, ugostiteljske objekte, škole, dječji vrtić.

   

Grad Beli Manastir u kampanji udomljavanja pasa

bm udomljavanje

Grad Beli Manastir u siječnju se pridružio kampanji Udruge gradova i Udruge Prijatelji životinja. Podijelit će 2 tisuće letaka s informacijama o zakonskim obvezama vlasnika pasa, uvjetima držanja kućnih ljubimaca te potrebi udomljavanja, a ne kupnje.

   

Dvogodišnjem Baranjcu Dorianu zatajila oba bubrega, obitelji treba vašu pomoć

dorian

Kada se prije nešto manje od dvije godine rodio Dorian, sreći u obitelji Dvornić nije bilo kraja. Tri godine starija Lana i tek rođeni sin bili su glavna briga i najveća radost Renati (34) i Momiru (30). Kao i svi roditelji, pružali su im i više od mogućnosti. Iako su bili samo na Momirovoj plaći, živjeli su u granicama normale. Sve do nekoliko dana prije prošlogodišnjeg Uskrsa, kada je Dorian, preko noći, počeo krvariti na usta.

   

Umjesto domjenka Beli Manastir kupuje hranu socijalno najugroženijim sugrađanima

Beli Manastir je prekinuo tradiciju božićnog domjenka. Novac koji bi potrošili na njegovu organizaciju ove će godine usmjeriti sugrađanima u potrebi i kupovinu hrane.

   

Policija Baranjcu zaplijenila cijeli arsenal oružja

baranjac oruzje

U sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici obavili su pretragu vozila i obiteljskih kuća koje u Belom Manastiru koristi 53-godišnji hrvatski državljanin, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

   

Baranjski EcoCortec proizvodi za svjetske gigante, a sad grade i novu tvornicu

eco cortec

Baranjski EcoCortec tvrtka je koja  proizvodi najbolja i najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu. Dobitnik certifikata izvrsnosti, EcoCortec® gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionira na globalnom tržištu.

   

Iz odlagališta u park - baranjski vatrogasci uređuju zapuštene površine

vatrogasci 2

Dobrovoljno vatrogasno društvo Beli Manastir uz pomoć Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira krenulo je 15. listopada s provedbom projekta „Iz odlagališta u park!“ kojeg financira INA-Industrija nafte d.d. kroz svoj natječaj „Zeleni pojas“.

   

U Belom Manastiru otvorena novoobnovljena ljekarna

ljekarna bm

Svečanim otvorenjem novouređene i moderno opremljene Ljekarne Beli Manastir nastavljen je projekt uređenja centralnih ljekarni koje provodi županijska ustanova Ljekarne srce - Ljekarne Osječko-baranjske županije.

   

EcoCortec uspješno povezuje Beli Manastir i američki Cambridge

ecocortec

Nastavlja se uspješna suradnja između sestrinskih gradova Belog Manastira i Cambridgea. Sestrinstvo dvaju gradova inicirao je vlasnik Cortec® korporacije, Boris Mikšić. EcoCortec®, jedna od najsuvremenijih tvornica antikorozivnih VpCI® folija za pakiranje u Europi, smještena je u Belom Manastiru i dio je Cortec® grupacije.

   

U Belom Manastiru uskoro fizikalna terapija i rehabilitacija

centar rehabilitacije bm

Iako je mreža zdravstvenih objekata na području Baranje dobra organizirana, nedostatak usluga iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije zadavao je probleme mnogim građanima. Zbog loših prometnih veza, udaljenosti i cijena pacijenti često čak i odustaju od propisane i potrebne fizikalne terapije.

   

Ovog ljeta ništa od kupanja na belomanastirskim bazenima

bazeni beli manastir

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob potvrdio je jučer na novinskoj konferenciji kako Gradski bazeni, barem za ovu kupališnu sezonu, ostaju zatvoreni.

   

Akcija 'Jakna za drugoga' i u Belom Manastiru

Akcija  Jakna za drugoga  i u Belom Manastiru

Nakon brojnih upita i poziva stanovnika Baranje, a potaknuti dobrim odazivom Osječana, akcija "Jakna za drugog" pokrenuta je i u Belom Manastiru.

   

Dan Grada Belog Manastir 2016.[PROGRAM]

Dan Grada Belog Manastir 2016.[PROGRAM]

Grad Beli Manastir pripremio je bogat program povodom proslave Dana grada i blagdana zaštitnika Sv.Martina biskupa koji se obilježava 11. studenog. Mjesec studeni bit će bogat raznim događanjima, izložbama, promocijama, koncertima, sportskim natjecanjima i velikom manifestacijom na sam Dan Grada 11. studenog.

   

Grad Beli Manastir dijeli štedljive žarulje svojim građanima

stedne zarulje

Grad Beli Manastir nastavlja s provedbom projekta „Pametni grad Beli Manastir“ i kreće s podjelom energetski učinkovitih žarulja svojim građanima.

   

Stranica 1 od 12

Najave događaja

Subota

Nedjelja

Ponedjeljak