VIDEO: «SLAMA LAND ART FESTIVAL»

VIDEO: «SLAMA LAND ART FESTIVAL»

Jučer i prekjučer, Slama lend art festival u Baranji bio je otvoren za posjetitelje. Njih je bilo najviše dosad, unatoč za mnoge previsokoj cijeni ulaznice od 25 kuna. Prošetajte stoga zajedno s nama po polju, svojevrsnoj galeriji na otvorenom gdje su cijeloga prošlog tjedna radili umjetnici iz cijeloga svijeta, a sinoć ga obilazili posjetitelji.

Mnoštvo posjetitelja, fotografiranje sa velikim i malim skulpturama, vožnja u zaprežnim kolima i bogat popratni program – sve je to bio Slama festival posljednjeg dana.
Kad smo već kod skulptura recimo kako je ovogodišnja tema  bila «Toranj» na kojoj se bazirao zajednički rad svih umjetnika koji su tijekom cijeloga prošlog tjedna stvarali slamnate skuplture. Osim samostalnih skulptura, ima i umjetnika koji su radili u tandemu.
Veliko kolektivno veselje u polju narušile su neki problemi u organizaciji. Premalo prodajnih mjesta sa hranom što je stvaralo velike redove, a unatoč njihovom velikom broju nedostajalo je volontera – kažu organizatori. Na pozornici nastupi bez određenog vremenskog rasporeda, a ostaje misterij i tko je zvao bajkere da prave buku svojim motorima i sirenama? Kao da sve to nije dosta...
Ne smijemo zaboraviti niti prometni kaos i parkiranje vozila kako kome odgovara, no to je nešto na čemu će se, kažu organizatori, ozbiljno poraditi iduće godine.

No, zaboravimo sada sve ono ružno i ono što nas tišti, kao što su to spaljivanjem sinoć simbolično napravili umjetnici. Osim tornja, u plamenu su ritualno završile i neke druge skulpture, poput dimnjaka... A na pepelu će roditi novo žito i požnjeti se nova slama iz koje će dogodine nastati neke nove skulpture.

VIDEO:
{youtube}ZaGk7_KRJFY{youtube}

TEKST I VIDEO: www.stv.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak