VIDEO: Vinska cesta Sveti Martin otvara se za dva mjeseca

VIDEO: Vinska cesta Sveti Martin otvara se za dva mjeseca

vinska cesta495

Iza belomanastirskog groblja skrenete desno u ulicu Stjepana Stjepanova. Potom nastavite uz blagu uzbrdicu i naći ćete se na početku vinske ceste Sveti Martin.

Ona je trenutačno u izgradnji, a tijekom proljeća bit će i završena. Trebala bi olakšati pristup vinogradima, kako za ljude koji od njih žive, tako i za turiste.

Jedna je ovo od 12 vinskih cesta u županiji, duga je 1900 metara, a njezina rekonstrukcija odvija se u sklopu velikog projekta "Wine tour" od milijun i 250 tisuća eura sufinanciranog iz europskih fondova. Projekt obuhvaća rekonstrukciju svih vinskih cesta u 4 vinogorja županije, adaptaciju i opremanje 4 vinska muzeja i jednog regionalnog u Osijeku.

Osnovno je bilo vinarima, vinogradarima te ljudima koji imaju smještajne kapacitete olakšati dolazak do svojih vinograda. Nadamo se kako će se otvaranjem luke u Batini povećati broj turista ovdje. Već je kroz udrugu 'sveti Martin' vidljivo da njihov broj raste – kazala je Silva Wendling.

Za otprilike dva mjeseca cesta, čiju rekonstrukciju izvodi poduzeće Gradnja, trebala bi biti otvorena. Sredstva Europske unije iznose 75% iznosa cjelokupnog projekta Wine Tour. U njega je uključeno i 7 jedinica lokalne samouprave koje su ustupile svoje prostore u kojima će se uređivati mini muzeji.

Više saznajte u video prilogu STV-a.
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Subota

Nedjelja

Ponedjeljak