Vijesti / Regija

Razvoj turizma u Baranji sredstvima EU

Razvoj turizma u Baranji sredstvima EU

Projektni prijedlozi koje su sastavili stručnjaci okupljeni oko projekta CROST II, a koji će u sklopu prekogranične suradnje sa susjedima iz Mađarske biti nagodinu nominirani pretpristupnom IPA fondu, jučer su predstavljeni javnosti.

To su projekti kontinentalnog turizma Slavonije i Baranje i pogranične regije Republike Mađarske.
- Na prvom natječaju prekogranične suradnje bila su prijavljena 64 projekta, a mi smo ostvarili najbolje rezultate - ističe Stjepan Ribić, direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, objašnjavajući da im je odobreno 19 projekata, vrijednih 2,7 milijuna eura. Jedan od njih je i CROST II, vrijedan 1,7 milijuna kuna, od čega 235.000 kuna dolazi izravno u Osječko-baranjsku županiju.
Potrebno je izraditi zajedničku strategiju, koja podrazumijeva i krovni plan turizma, a potom, najvjerojatnije u ožujku 2011., slijedi javljanje na natječaje, kaže Ribić. Radi preciziranja detalja u Belom su se Manastiru sastale domaća i mađarska turistička “branša”.
- Povezivanjem želimo postići da gost u jednom aranžmanu prođe hrvatske i mađarske destinacije - kaže Gordana Stojanović, voditeljica projekta za Osječko-baranjsku županiju, napominjući kako bi strategija trebala biti razrađena za tri-četiri mjeseca, a sve je prilika i za razvoj malih odnosno srednjih proizvođača.
Što se hrvatskoh destinacija tiče aduti su Kopački rit, biciklističke staze, vinske ceste i gastrodestinacije. U vinsku cestu Vilany-Siklos i slične “blagodati”, pak, uzdaju se Mađari.

I. Getto / www.glas-slavonije.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!