Vijesti / Regija

Uz eTwinning posjetili "pola Europe"

Uz eTwinning posjetili

 

OŠ Bilje jedna je od rijetkih škola koja se prije nepunih godina aktivno uključila u Program za cjeloživotno učenje Agencije za mobilnost i programe EU. Korisnici su sektorskog potprograma Comenius koji omogućuje suradnju među vrtićima, osnovnim i srednjim školama diljem Europe, a uključili su se i u eTwinning.net, portal koji je u sklopu Comeniusa pokrenut s ciljem poticanja europskih škola na suradnju korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije.

- S naših sedam eTwinnera (osobe registrirane na eTwinningu, nap.a.) vodeća smo škola u Hrvatskoj u kojoj do danas na tom portalu ima sveukupno 256 učitelja i ostalih zaposlenika osnovnih škola u RH te više od 110.000 diljem Europske unije - objašnjava tajnica škole i eTwinning HR ambasadorica Ankica Bilandžić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako sve ne bi ostalo samo u virtualnoj domeni, ostvaren je i velik broj odlazaka u zemlje EU. “Preko Agencije za mobilnost i programe EU posjetili smo Belgiju, Finsku, Italiju, Sloveniju, Tursku, Veliku Britaniju i Poljsku. Pripremamo se posjetiti Francusku i ponovno Tursku”, kaže, dodajući kako su upravo domaćini učenicima i učiteljima iz partnerske škole iz Kisnane u Mađarskoj, koji upoznaju život i rad biljske škole. Mađari su posjetili Vukovar i Osijek, a za danas su planirane sportske aktivnosti te party na temu poznate ličnosti. Sutra će posjetiti Kopački rit i dvorac Eugena Savojskog.

TEKST: I. Getto (Glas Slavonije)

FOTO: OŠ Bilje


Izdvojeno

Reci što misliš!