Vijesti / Regija

Bogatstvo Slavonije i Baranje na Danima vina i turizma

Bogatstvo Slavonije i Baranje na Danima vina i turizma

Osječko-baranjska županija u znaku je četvrtih Dana vina i turizma. Manifestacija je to čiji je osnovni cilj promocija vinske i turističke ponude ovoga dijela Hrvatske.

Ovogodišnji program traje gotovo mjesec dana. Započelo je ocjenjivanjem kulenovih seka u sklopu đakovačkog uskršnjeg gastro festa, službeno je otvaranje upriličeno danas u Belom Manastiru, a sljedećega su tjedna na redu Našice. Velika završnica najavljena je za prvu subotu u svibnju u osječkoj Tvrđi.

Belomanstirskim trgom zagospodarili su  štandovi proizvođača hrane i pića, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga, proizvođača suvenira i turističkih artikala. Pržile su se lepinje i pekle kobasice. Stigli su i lipicanci i svatovske zaprege. Pravo malo bogatstvo Baranje na jednome mjestu, od vrhunskih vina, pekmeza i autohtonih rakija, do nešto specifičnijih ribljih pašteta i pečenih štuka i deverika u staklenci s limunom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kvalitetan proizvod mora naći svoje mjesto na tržištu, a manifestacija Dani vina i turizma, svakako je jedan od načina za postizanje ovoga cilja.

Turizam je jedna od glavnih smjernica strategije razvoja Osječko-baranjske županije, koja je postala liderom kontinentalnog turizma Hrvatske. Vino je, pak, nositelj turističke ponude.

dani_vina_i_turizma_01_10_2011_009.jpg

Osječko-baranjska vina po svim su ocjenama najbolja u kontinentalnoj Hrvatskoj. Upravo je ovdje i najviše zasađenih novih nasada vinograda, čak 800 hektara, a proglašeno je i 12 vinskih cesta u 4 osječko-baranjska vinogorja.

Turiste će, u svakom slučaju, privući i zadržati i manifestacije poput Dana vina i turizma. Za ponedjeljak je najavljeno ocjenjivanje vina u belomanastirskom hotelu Patria, slijedi nastavak manifestacije u Našicama sljedećega vikenda sa završnicom u Osijeku 5-toga svibnja.

[span class=camera]GALERIJA: Dani vina i turizma 2011.[/span]

Dio manifestacije bit će sajam antikviteta, a u isto vrijeme u Općini Erdut održava se i tradicionalni sajam cvijeća, što će također upotpuniti proljetnu turističku ponudu Osječko-baranjske županije.

Tekst: STV

  


Izdvojeno

Reci što misliš!