Vijesti / Regija

Belje otvorilo farmu u Donjem Dubovcu

Belje otvorilo farmu u Donjem Dubovcu

Do iduće godine uz novu farmu planiran uzgoj 400 000 svinja.

belje495.jpg

MECE - Belje je u Donjem Dubovcu otvorilo šestu kooperantsku svinjogojsku farmu, ovaj put u vlasništvu Ivice Đuranca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako ističe Ljiljana Vajda-Mlinaček, direktorica beljskog sektora marketinga i turizma, farma Đuranec svojom opremljenošću zadovoljava najviše svjetske standarde, a projekt gradnje farme na vlastitoj površini obitelj Đuranec započela je edukacijom i stručnom potporom Belja, odnosno Agrokora. Vrijednost investicije u farmu Đuranec iznosila je 5,5 milijuna kuna, a projekt je realiziran kroz operativni program razvitka svinjogojske proizvodnje Ministarstva poljoprivede, ribarstva i ruralnog razvoja te uz potporu Hrvatske banke za obnovu i razvoj i Belja, koje osigurava tovnu prasad, kvalitetnu stočnu hranu i tržište.
Farma se prostire na površini od 1.240 četvornih metara s ukupnim kapacitetom tovilišta od 1.400 tovljenika u turnusu. U godini se planira proizvodnja od tri turnusa, što čini godišnju proizvodnju od 4.200 tovljenika. Prasad za uzgoj na farmu Đuranec dolazi uvijek s jedne uzgojne farme Belja radi održavanja visokog zdravstvenog statusa na farmi.
Predsjednik beljske Uprave Goran Pajnić naglasio je kako je ovo šesta kooperantska svinjogojska farma Belja do sada otvorena (dan ranije otvorena je farma Golubić), a u planu su gradnje i otvorenja novih. Belje će, kao najveći hrvatski proizvođač svinjskog mesa, na vlastitim i kooperantskim farmama već sljedeće godine dostići ukupnu proizvodnju od 400.000 svinja.

IZVOR: I. Getto (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!