Vijesti / Regija

Luka Batina - od obećanih 10, država uložila tek 1 milijun

Luka Batina - od obećanih 10, država uložila tek 1 milijun

Unatoč jamstvima i obećanjima ministra Tomislava Ivića, putnička luka na Dunavu, u Batini, još uvijek nije gotova, rekao je jučer ispred gradilišta buduće luke dožupan osječko-baranjski Željko Kraljičak, istaknuvši kako Vlada RH ne samo da nije uložila obećanih deset milijuna kuna, nego ih nije niti osigurala.

Posebno ih je, nastavio je, razočarala izjava HDZ-ovog saborskog zastupnika i županijskog vijećnika Josipa Salapića.

- Gospodin Salapić županu je dostavio pisanim putem brojne investicije Vlade RH u Osječko-baranjsku županiju, među kojima je navedeno kako je Vlada uložila deset milijuna kuna u batinsku luku. No, lijepo se može vidjeti da gradnja i nadalje traje, te da vrijednost dosadašnjih radova ne prelazi ni milijun kuna - istaknuo je, naglasivši kako je cijela Salapićeva predstava zapravo imala za cilj demantirati županove izjave o nedostatku Vladinih kapitalnih investicija u Osječko-baranjsku županiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}7CJH26kxYYE{/youtube}

Podsjetio je Kraljičak i na otvaranje radova na batinskoj luci, kada ih je iznenadila nazočnost ministra branitelja na otvaranju jednog turističkog projekta. Županija će, dodao je, jasnim i oštrim stavom nastojati osigurati ostatak sredstava za završetak gradnje. Pročelnik županijske Agencije za razvoj, Martin Marolin, prisjetio se 2005. godine, kada je Županija prva u Hrvatskoj krenula s projektom gradnje riječne luke. Čak četiri godine trajala je ''borba'' oko ishođenja svih potrebnih dozvola, za što je utrošeno 1,3 milijuna kuna.

Luka može donijeti velik novac

Baranja ima veliki turistički potencijal, a mogućnosti zarade daleko su veće nego što se sada zarađuje. Kraljičak navodi kako procjene kažu da će u idućih pet godina u batinskoj luci pristati 50.000 ljudi, a ako svaki od njih ostavi po 200 kuna, dolazi se do brojke od deset milijuna kuna.

Tekst: I.Getto (Glas Slavonije)

   


Izdvojeno

Reci što misliš!