Vijesti / Regija

Todorić u Baranji gradi najveću klaonicu jugoistočne Europe

Todorić u Baranji gradi najveću klaonicu jugoistočne Europe

Ovu informaciju, kako piše Net.hr, a pozivajući se na Poslovni.hr, otkrio je predjednik uprave Belja Goran Pajnić ovog vikenda srpskim novinarima koji su posjetili beljsku kompaniju. Lokacija klaonice je, kazao je Pajnić, ciljano izabrana obzirom na zemljopisne pogodnosti i na dugoročne planove poslovanja i pozicioniranja Belja na prostoru šire regije, te će kapacitete klaonice otvoriti i za potencijalne klijente iz Mađarske, Srbije i BiH.

Pajnić je kazao kako "zbog zakonskih i nekih drugih zapreka administrativne naravi" izvoz svježe svinjetine trenutno nije u realizaciji ni prema regiji ni prema tržištu EU, no u budućem razdoblju se spremaju svinjetinom puniti ne samo police Konzuma, već i trgovačkih lanaca iz sustava Agrokora u susjednim zemljama te na prostoru Unije.

Pogledajte: Belje do 2013. zasađuje 600 hektara vinograda

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Belju godišnje utove 360.000 svinja, od čega 260 tisuća u vlastitim objektima, a ostatak na farmama 12 kooperanata. Odojke, tvrdi Pajnić, više ne nabavljaju iz uvoza nego su svi sa Agrokorovih nukleus farmi baš kao i hrana kojom ih tove.

Pogledajte: Belje otvorilo najsuvremeniju vinariju u regiji - FOTO i VIDEO

Inače, kako piše Poslovni dnevnik, Belje je već pokušalo izvoziti svinjetinu u Srbiju, no uvoz je spriječen uvođenjem izvancarinskih barijera. Agrokor se u Srbiji već bavi produkcijom stoke, lani je započeo tov junadi s godišnjim kapacitetom 1400 grla.

Više pročitajte na stranicama Poslovni.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!