Vijesti / Regija

Baranjski turizam mogao bi izgubiti milijunske projekte

Baranjski turizam mogao bi izgubiti milijunske projekte




Problem je, tvrdi direktor TZ-a Baranje, Nenad Bračun, u nepotpisanim ugovorima s jedinicama lokalne samouprave koje bi trebale biti među njezinim glavnim financijerima.

- Prilikom osnivanja TZ-a Baranje nisu potpisivani ugovori. Sporazumi postoje, ali u njima nije definiran iznos koji bi naši osnivači trebali godišnje uplaćivati - tvrdi Bračun, naglašavajući kako im u ovom trenutku nedostaje 60-ak tisuća (očekivanih) kuna koje su im na neki način uskratile općine Petlovac i Jagodnjak, dok je Općina Kneževi Vinogradi svoj prilog stanjila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Isto se događa i s Gradom Belim Manastirom, ali su ovdje posrijedi najavljene mjere štednje budući da su svi korisnici proračuna "zakinuti" za 10 posto. Unatoč tome, Grad im je i nadalje najizdašniji sponzor.

- Većina problema počela je ove godine, s tim da nam općina Petlovac ni prošle nije ništa uplatila - žali se Bračun, naglašavajući kako nisu megalomani. Naprotiv, nastavlja, očekuju po 20-ak tisuća kuna godišnje od svake općine, što, smatra, ne bi trebalo biti problem.

Posljedice financijske nemoći TZ-a mogu biti, u krajnju ruku, drastične za baranjski turizam.

baranja.tur

- Osim što već drugi mjesec ne možemo isplatiti plaću, pribojavam se da nećemo moći sudjelovati u sufinanciranju nominiranih projekata - kaže, objašnjavajući kako su na razne adrese poslali 15-ak odličnih "priča", od kojih će za njih nekoliko resorna ministarstva i institucije sigurno dati zeleno svjetlo pa će biti apsurdno da zbog nekoliko desetaka tisuća kuna Baranja ostane bez znatno vrjednijih projekata.

- Ne bih ništa rekao da ne radimo, ali smo među boljim TZ-ima u Osječko-baranjskoj županiji. U protekle dvije godine za baranjski smo turizam pribavili milijun namjenskih kuna, organiziramo brojne manifestacije i regiju promoviramo diljem Hrvatske - podvlači, dodajući da zbog neplaćanja doprinosa (s plaća) ne mogu biti nositelji projekata prekogranične suradnje.

[blockquote]Dominić dosljedan: TZ-u ni lipe

Unatoč svemu što je Bračun istaknuo, načelnik općine Petlovac, Drago Dominić, dosljedan je u praksi neplaćanja TZ-u. "Za općinu Petlovac nisu odradili ništa i ja im ne želim uplatiti ni lipe" istaknuo je, ustvrdivši da se u TZ-u - ne radi.[/blockquote][span class=camera]POGLEDAJTE: Ribarski dani u Kopačevu [/span]

[span class=camera]POGLEDAJTESlama Land Art festival 2011 [/span]

TEKST: Ivica GETTO (Glas Slavonije)  


Izdvojeno

Reci što misliš!