Vijesti / Regija

Završena akcija turističke zajednice Volim Baranju

Završena akcija turističke zajednice Volim Baranju

Okućnica obiteljske kuće Zorana Zebića iz Karanca, okućnica ugostiteljskog objekta Piroš čizma iz Suze i etnoselo Karanac, pobjednici su ovogodišnje akcije “Volim Baranju” koju je organizirala Turistička zajednica Baranje, uz Belje kao glavnog pokrovitelja i Glas Slavonije kao partnera, a sve u sklopu edukativne akcije HTZ-a “Volim Hrvatsku, više cvijeća manje smeća”.

Na natječaj za izbornajljepše okućnice obiteljske kuće, najljepšu okućnicu gospodarskog subjekta i najljepše baranjsko selo javilo se 25 osoba, odnosno gospodarskih subjekata, među kojima 18 vlasnika obiteljskih okućnica, tri vlasnika okućnica gospodarskog objekta i četiri baranjska sela (Duboševica, Gajić, Karanac i Kneževi Vinogradi). Komisija u sastavu: Antonio Sobol, direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije (ujedno i predsjednik Komisije), Melija Vidaković, direktorica TZ Grada Donji Miholjac, i Srećko Perković, direktor TZ Grada Našica, imala je pune ruke posla, a za pobjednike su, kazali su, odlučile nijanse.

Važno je istaknuti kako će TZ Baranje, kao organizator nagradnog natječaja, dodijeliti posebno priznanje selu Kneževi Vinogradi za najveći napredak u uređenju mjesta i poboljšanju turističke infrastrukture u 2011. godini. Vlasnik privatne najokućnice inkasirat će 5.000 kuna, kao i vlasnik najokućnice gospodarskog subjekta, dok će 10.000 kuna, dar Belja, pripasti najljepšem baranjskom selu.

Dodjela nagrada

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodjela nagrada i priznanja bit će održana u petak, 15. srpnja, na Vidikovcu u beljskim vinogradima (vinska cesta Podruma Belje na Banovom brdu) u 10 sati.

Tekst: I.Getto (www.glas-slavonije.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!