Vijesti / Regija

Tesla pametno selo dolazi u Baranju

Tesla pametno selo dolazi u Baranju

Smještena u Cardiffu, True Tesla Technologies (TTT) i decentralizirana digitalna valuta Tesla Coin (TES) sklopili su danas Memorandum o razumijevanju.

Memorandum o razumijevanju predstavlja dugoročni plan suradnje i mehanizam za razmjenu ideja i znanja. Osim toga, postoje zajedničke strategije koje će pomoći inovatorima revolucionarnih energetskih tehnologija na njihovom putu ka komercijalizaciji.
True Tesla Technologies trenutno upravlja intelektualnim vlasništvom (IPR) Tomislava Tesle, kroz nekoliko ugovora o licenciranju. IPR uključuje hidroelektrane, željezničko spajanje, branu/rezervoar za izvlačenje i druge lokalne patente.

TTT je tvrtka u privatnom vlasništvu, s glavnim djelatnostima u Osijeku, Hrvatska. Dio poslovnog plana je stvaranje Telsa održivog sela i inovacijskog centra, koji će učinkovito postati izlog za njihovu viziju. Planovi za pretvaranje nekorištenih bivših dimnjaka su potpuno spremni i očekuje se da će dovršiti akviziciju tijekom 2018. godine.

Tomislav Tesla, pra-nećak Nikole Tesle i suosnivač True Tesla Technologies, pozdravio je sporazum i veseli se tome što je svjetionik za istomišljenike, navodeći: "Sadašnja tužna financijska situacija u svijetu zahtjeva fond koji će omogućiti pomno odabranim pojedincima da dobiju uvjetnu financijsku potporu!"

"Ovo je sjajna vijest za inovatore koji će sada moći uspješno implementirati svoje izume za dobrobit čovječanstva pomoću Teslastarter platforme," dodao je on.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tesla također ukazuje na važan korak koji će inovatori morati napraviti kako bi realzirali svoje kreativne ideje: "Putovanje od tisuću milja počinje s prvim korakom".

Iako je potencijal za tehnologijom globalan, tvrtka namjerava stvoriti svoje srce u Hrvatskoj

"Naši planovi za Hrvatsku, posebice Slavoniju, uključuju izgradnju naše hidroelektrane", izjavio je Deane Thomas, suosnivač True Tesla Technologies, "Trenutno istražujemo nekoliko lokacija za ovu instalaciju, a nadamo se da bi mogla početi s radom do kraja ovog ljeta.".

Deane je pohvalio napore Tesle Coin i rekao: "Naš je sporazum korak naprijed i omogućuje nam da se prezentiramo na međunarodnoj areni i podignemo svijest o ovome što radimo u Hrvatskoj."

Tesla Coin (TES) nastao je u siječnju 2014. od strane skupine programera koji imaju puno toga zajedničkog s Nikolom Teslom. TES je stvoren kako bi se osiguralo da pravi inovatori imaju priliku pristupiti specijaliziranim platformama za financiranje, Teslastarter Crowdfunding na TES platformi biti će relativno jednostavan i vrlo sličan drugim platformama na tržištu.

Značajna komercijalna prednost TES-a jest da ulagači koriste investicijsko financiranje putem TES digitalne valute kupljene putem portala za razmjene valuta. Kako inovatori predstavljaju svoje ideje i planove, vlasnici TES-a imaju povlasticu da svjedoče kako njihovo ulaganje postaje realnost. Inovatori koji uspješno razviju svoje ideje imaju mogućnost potpuno komercijalizirati svoje tehnologije tijekom faze II i III platforme Teslastarter.

Matt Reynolds, razvojni izvršni direktor tvrtke Tesla Coin izjavio je: "Prepoznajemo da izumitelji imaju puno poteškoća s prikupljanjem sredstava ili da uopće pokrenu svoje ideje, zato smo došli do Teslastarter koncepta u 2014. godini.". "Vrlo nam je drago što se krećemo naprijed s ekipom iz True Tesla Technologies i ispunjavamo vlastiti plan! Današnji sporazum pokazuje da se možemo povezati i poduzeti korak naprijed prema održivoj budućnosti.".

Teslastarter ima za cilj olakšati proces izuma i inovacija u energetskom sektoru, koji će korisiti i ljudima i planeti. Sadašnje metode stvaranja energije putem fosilnih goriva su zastarjele. TES radi kako bi podržao proizvodnju neograničene čiste energije.
Tesla Coin je u jedinstvenom položaju i nastavit će razvijati svoju platformu i filozofiju predstavljenu u bijelim papirima, objavljenim u ožujku 2018. godine.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!