Vijesti / Regija

Počela sezona kupanja u Baranji

Počela sezona kupanja u Baranji

Oba baranjska bazenska kompleksa, u Belom Manastiru i Kneževim Vinogradima, spremna su za sezonu kupanja. Štoviše, prvi su kupači još proteklog vikenda isprobali vodu belomanastirskog bazena, a već danas to će moći učiniti oni koji preferiraju “starijeg brata” - bazene u Kneževim Vinogradima.

- Hladno je samo kad se uđe, ali nakon prvih nekoliko zamaha postaje super - tvrde prvi ovogodišnji belomanastirski kupači koji, doduše, pripadaju u skupinu mlađih. Oni stariji za sada se drže “obale” i ležeći na ručnicima hvataju boju za predstojeću sezonu.

- Cijene ulaznica ostaju na prošlogodišnjoj razini, dakle pet kuna za djecu, a deset za odrasle - kaže Dražen Kovač, voditelj belomanastirskih bazena, naglašavajući kako postoji mogućnost kupnje sezonskih ulaznica, za koje djeca moraju izdvojiti 200, a odrasli 250 kuna.

Od novih sadržaja izdvajaju igraonicu za mlade, a u završnoj je fazi uređenje odbojkaškog igrališta. Za sada planiraju samo koncerte lokalnih bendova. Tijekom cijele sezone u funkciji će biti kuhinja s fast foodom, ali i “normalnim” obiteljskim ručkovima. Prošle godine, dodaje Kovač, posjet je bio zadovoljavajući, a broj dnevnih gostiju, kada je vrijeme bilo dobro, kretao se od 500 do 1.000 dnevno.

Što se bazena u Kneževim Vinogradima tiče, tijekom jučerašnjeg dana nadležni su uzeli posljednji uzorak vode za analizu pa će već danas vrata kompleksa i službeno biti otvorena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ako nas vrijeme bude poslužilo, očekujemo znatno više od 20-ak tisuća prošlogodišnjih posjetitelja - priča Ivica Huzanić, voditelj RC Bazeni i tamošnjeg restorana Panon, podsjećajući na 2010. godinu i dugo kišno razdoblje kada su bazeni zjapili prazni.

I u Kneževim Vinogradima cijene ulaznica ostaju na prošlogodišnjoj razini (5 i 10 kuna), a sezonske se prodaju za 100 i 200 kuna. Za 2. srpnja najavljen je turnir u odbojci na pijesku za žene, a u fazi pregovora je organiziranje trodnevne karavane slovenskih turista. Od popratnih sadržaja, Huzanić, uz bogatu gastroponudu, izdvaja mogućnost iznajmljivanja ležaljki za 10 kuna dnevno.

[blockquote]Gdje još otići
Tijekom ljeta oživjet će i baranjska (polu)prirodna kupališta. Đola u Dardi, plaža na Topljskom dunavcu, Stara Drava kod Bilja, velika zelenootočka pješčana plaža na Dunavu i Repnjak, samo su neka mjesta na koja brojni Baranjci i Slavonci dolaze na kupanje, sunčanje i uživanje u prirodi.[/blockquote]

 

Ivica GETTO (Glas Slavonije)

  


Izdvojeno

Reci što misliš!