Vijesti / Regija

Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi odobren prvi projekt financiran od EU

Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi odobren prvi projekt financiran od EU

Kako brže do željenih promjena u obrazovnom sustavu, novih znanja i bolje opremljenosti škola?  Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi odobren je projekt „ZaČuDiMMo zajedno“ u vrijednosti 1.460.119,04kn koji je u 100% iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda.


Projekt je prijavljen na poziv Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“ namijenjen unaprijeđenju različitih vrsta pismenosti učenika kao temelja stjecanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Navedeni poziv i namjera EU financiranja ovakvih projekata polazi prvenstveno iz nedovoljno dobrih rezultata učenika na PISA istraživanjima. PISA je akronim od Programme for International Student Assessment, odnosno Programa međunarodnog ispitivanja znanja i vještina učenika. PISA nije usredotočena na školske kurikulume i reprodukciju usvojenih znanja, već na sposobnost učenika da primijene usvojena znanja i vještine.

Projekt „ZaČuDiMMo zajedno“ škola provodi uz partnerstvo s informatičkom tvrtkom Gauss d.o.o. koja je osim kompletne pripreme projektnog prijedloga, zadužena za razvoj edukacijske platforme i mobilne aplikacije za učenje koju će učenici koristiti tijekom projekta. Suradnja škole i realnog sektora rezultirala je projektom koji je odabran za financiranje i koji će u ovu malu školu donijeti velike promjene. Kroz 18 mjeseci projektni tim će pripremiti i provesti tri programa (30 radionica) za poboljšanje čitalačke, digitalne/medijske i multikulturalne pismenosti učenika, uz edukaciju 15 djelatnika škole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

knezevi1

U petak, 23. veljače 2018. održana je otvarajuća konferencija projekta na kojoj je ravnatelj škole Ivica Prgomet predstavio aktivnosti i ciljeve koji će se postići provedbom. Važnost projekta prepoznala je Osječko-baranjska županija koja je poduprijela realizaciju i prenamjenu prostora stare školske dvorane u budući multimedijalni prostor i modernu knjižnicu, u koju tijekom provedbe dolazi najmodernija informatička oprema s pripadajućim softverom, namještaj i knjižni fond te koja postaje središte projektnih aktivnosti. Konferenciju su uveličali i učenici škole prigodnim programom.

"Iako osnovnoškolskoj djeci tehnologija nije strana, postoje načini kako tehnologiju mogu kvalitetnije koristiti u svrhu učenja, stoga mi je drago što u tom dijelu možemo dati kvalitetan doprinos. Stvaranje poticajnog okruženja za djecu od najranije dobi zadatak je svih nas, stoga ovaj projekt vidim kao veliki korak naprijed i inicijativu koja je našla svoj put, umjesto kritiziranja postojećeg stanja obrazovanja i čekanja na nešto što možda nikada neće doći," rekla je Sanja Radić, Gauss d.o.o.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!