Vijesti / Regija

U Čemincu roditelji, učitelji i učenici osmišljavali svoju ''školu budućnosti''

U Čemincu roditelji, učitelji i učenici osmišljavali svoju ''školu budućnosti''

"Želimo školu u kojoj će djeca imati priliku iskustveno učiti, istraživati, biti poduzetna i kreativna, razvijati životne ali i informacijsko komunikacijske vještine.

Škola budućnosti bi svakako trebala imati bazen, kantinu, veliku i dobro opremljenu knjižnicu i čitaonicu, kutak za odmor, školski vrt i biti energetski samoodrživa. Odnosi suradnje, međusobnog poštivanja i uvažavanja različitosti izuzetno su nam važni."

Dio je to razmišljanja i maštanja roditelja, učitelja i učenika koji su se okupili na radionici  „Moja škola budućnosti“ kojom je 28.09. 2017. u Osnovnoj školi Čeminac  započela provedba istoimenog projekta.  Na dva sata učionica se pretvorila u „kafić“ u kojem se za stolovima raspravljalo o različitim dimenzijama „škole budućnosti“: odnosima između učenika, učitelja i roditelja, sadržajima i metodama poučavanja i, naravno, o opremljenosti, dok se za „šankom“ mogla popit kava ili sok.

Cilj projekta „Moja škola budućnosti“ je kroz dodatne izvannastavne sadržaje  povezati školu i lokalnu zajednicu  te kroz zajednička promišljanja  i kreacije roditelja, učenika i učitelja osmisliti idealnu „školu budućnosti“ o kakvoj maštamo i kakvoj želimo dati svoj doprinos,  u skladu s tim osmisliti i izabrati osnovu za logotip škole, te novi vizualni identitet na kreativan način promovirati u zajednici.

Natječaj za izradu logotipa namijenjen roditeljima i učenicima Osnovne škole Čeminac bit će objavljen 01. listopada na web stranici i FB stranici škole. Očekujemo mnogo kreativnih ideja!

Održana radionica prva je u nizu projektnih aktivnosti u okviru projekta „Moja škola budućnosti“ koji provodi Osnovna škola Čeminac, a financijski podupire Baranjski vodovod d.o.o..


Izdvojeno

Reci što misliš!