Vijesti / Regija

Proslavljen dan općine Čeminac

Proslavljen dan općine Čeminac

Općina Čeminac ima najmanju nezaposlenost u Baranji, a može se pohvaliti i relativno mladim stanovništvom, te je jedan od rijetkih primjera općina u Baranji u kojima se broj stanovnika ne smanjuje već se i povećava.

Općina je jučer proslavila svoj dan, odnosno osamnaestu godišnjicu osnutka svačnim otvaranjem novoga društvenog doma u Kozarcu te koncertom međimurskog glazbenika Žige.

Prije Domovinskog rata Općina Čeminac bila je dio Općine Beli Manastir, i u nju se tada, kažu mještani, jako malo ulagalo. Domovinski rat i ovdje je donio razaranja i okupaciju koja je potrajala sve do 1998.-e godine, a u međuvremenu je u progonstvu 27. svibnja 1993.-e osnovana općina Čeminac. Po povratku je počela obnova, kao i napori da se život nastavi, a mladi zadrže.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uređene su i sanirane ceste, obnovljeni su sakralni objekti, uvedena rasvjeta, a Općina Čeminac može se pohvaliti i potpuno izgrađenom vodoopskrbnom mrežom. Prije dvije godine izgrađen je i dječji vrtić koji je dobro popunjen, pa ga treba i proširiti, a predstoji i gradnja kanalizacije te gospodarske zone kako bi se još smanjila nezaposlenost.

Dan Općine obilježen je svečanim otvaranjem milijun Eura vrijednoga doma kulture nazvanog «Međimurski dom» u Kozarcu, a koji je već postao cenar društvenog života općine. Kako je baš iz tog Međimurja potekla većina stanovnika općine Čeminac, svečanost otvorenja koncertom je uveličao međimurski glazbeni sastav «Žiga i bandisti».

 

Tekst: STV
Foto: www.ceminac.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!