Vijesti / Regija

Kopački rit ruši rekorde: prošle godine ga posjetilo više od 38 tisuća posjetitelja

Kopački rit ruši rekorde: prošle godine ga posjetilo više od 38 tisuća posjetitelja

Prošle godine Park prirode Kopački rit posjetilo je  nešto više od 38 tisuća posjetitelja, od čega je oko 20 posto došlo iz inozemstva. Rekordna je to posjeta, a aktivnosti u parku nisu zamrle ni dolaskom zime.

Uz brojne domaće, kao i ptice sa sjevera, park prirode i zimi ima što pokazati. I dok prijašnjih godina zimi nije bilo posjetitelja, sada turistički vlakić u parku vozi svakodnevno u 11 sati. U svojevrsnom safariju od 45 minuta, posjetitelji prolaze kroz močvarni i šumski dio parka.

Prošla godina bi je najuspješnija u povijesti ove javne ustanove, ne samo po prihodima i broju posjetitelja nego i po svim ostalim pokazateljima, ističe za Slavonsku televiziju ravnatelj parka Damir Opačić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Završavali smo neke projekte, aplicirali nove, neki su u tijeku. Povukli smo dosta sredstava i iz domaćih fondova i iz Europske unije. Aplicirali smo na prirodnu baštinu dva nova vrijedna projekta, pristanište i kompleks dvoraca Tikveš, ukupno 72 milijuna kuna. Dovodimo struju na pristanište, radi nam se nova eko brodica koja će biti za iduću sezonu dio novog programa za naše posjetitelje, rekao je Opačić.

U parku se trude povećati i poboljšati uslugu, a time se nadaju da će rezultati i u 2017. godini biti barem na jednakoj razini kao i lani.

SiB.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!