Odlični turistički rezultati općine Bilje

Odlični turistički rezultati općine Bilje

Jedinstveni hrvatski turistički informacijski sustav eVisitor,  koji je u punu primjenu ušao s 1. siječnjem ove godine, otvorio je nove mogućnosti analize turističkog prometa zemlje čime je omogućen i detaljan uvid u promet „kontinenta“.

Pokazalo se da je jedna od najboljih regija  svakako Baranja koja predstavlja izdvojenu zemljopisnu cjelinu istoka Hrvatske, odnosno sjeveroistoka Slavonije, a koja je posljednjih godina sve privlačnija turistička destinacija. Prema podacima sustava eVisitor, od početka godine na području baranjskih općina ostvareno je oko 9.000 dolazaka te oko 17.000 noćenja, pri čemu su najbrojniji domaći turisti, ali je sve više i stranaca – gostiju iz SAD-a, Mađarske, Njemačke, Slovenije, BiH i dr.

Sa povećanjem broja dolazaka i noćenja ostvarenih u prvih 9 mjeseci ove godine, prednjači općina Bilje, sa svim svojim naseljima u kojima ima registrirane ugostiteljske i smještajne kapacitete. Sveukupno gledajući, 4276 dolazaka i 9708 noćenja ostvareno je u 36 objekata, sa smještajnim kapacitetom od 395 ležaja. Uz postojeće privatne smještaje, s radošću pozdravljamo nove iznajmljivače, koji su turističku ponudu obogatili sa novim kategorijama Kuća za odmor- apartmani Kopačevo i pansion Didin konak, koji je uz postojeće apartmane i restoran, otvorio svoja vrata novog objekta, također u Kopačevu.

Brojne su komparativne prednosti Bilja nad drugim općinama područja: blizina parka prirode Kopački rit, prometna povezanost i blizina Osijeka, razvoj turističke infrastrukture, posebice biciklističke staze, hortikulturno uređenje mjesta, razvoj avanturističkih sadržaja, gostoljubivost domaćina u brojnim turističkim seljačkim domaćinstvima te na kraju, ali ne manje bitno, nepresušno bogatstvo raznolike gastronomske ponude.

U sada već prepoznatljivoj destinaciji ruralnog turizma, cilj nam je razvijati turizam temeljen na prirodnim resursima, turizmu kulture i očuvanju kulturne baštine, te elementima održivog razvoja: tradicionalnoj poljoprivredi, narodnoj umjetnosti i tradiciji narodnih običaja. Tome pridonose brojne kulturne, zabavne i gospodarske manifestacije, koje se održavaju u posezoni, proljetnim i jesenskim mjesecima. I ove godine, naše najposjećenije manifestacije posjetilo je preko 5000 gostiju iz okolice, ali i susjednih zemalja, Mađarske i Srbije.

Avanturistički sadržaji, adrenalinski park, biciklističke staze, vožnja kajacima….a tek vožnja zapregama! …sadržaji su koji privlače sve više izletnika, avanturista, biciklista i team buildinga na naše područje. Posebna pažnja poklanja se zaštiti okoliša te programima koji integriraju različite turističke proizvode, naglašavajući prepoznatljivu temu koja ih povezuje…red kulina,čvaraka, i svježe ubranog paradajza i paprike, red vožnje biciklom, pa okrijepa u vinskom podrumu….red šetnje na šetnici Bijelog lopoča, potpala vatre pa čišćenje ribe za fiš…vožnja fijakerom po baranjskoj pustari i romantični obilazak dvorca u Tikvešu….

Ulaganjem u razvoj i poboljšanje turističke infrastrukture, općina Bilje zasigurno planira ostati i u narednoj godini jedna od najposjećenijih općina u regiji, ali i šire.

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr