Belje na tržište plasiralo i kulenovu seku
Među prvim asocijacijama na Slavoniju i Baranju svakako je domaća hrana, proizvedena od domaćih sirovina. Poštujući dugogodišnju tradiciju proizvodnje mesa i vrhunsku kvalitetu proizvoda od mesa u Belju se proizvode autentični, domaći proizvodi tipični za Baranju i Slavoniju, nazvani Delicije s okusom tradicije. Nova delicija iz Belja koja će se naći na policama trgovina ovoga ljeta je Kulenova seka, domaća trajna kobasica koja se zbog imena često povezuje s kulenom.
Puno je sličnosti koje odlikuju Kulenovu seku i Baranjski kulen, a najvažnija poveznica je ručna proizvodnja od najboljih dijelova svinjskog mesa i birane crvene mljevene paprike koja daje poseban okus i laganu pikantnost ovim delicijama. Kulenova seka je karakteristična i po svom obliku pa je za razliku od kulena duža i uža s pravilnim užim promjerom. Kulenova seka se dimi na prirodnom dimu i zrije u kontroliranim uvjetima, nakon čega postiže težinu od otprilike 600 grama te se pakira u vrećicu koja čuva njenu svježinu i okus.
Kao jedna od najvećih poljoprivrednih kompanija u regiji Belje je i najveći proizvođač Baranjskog kulena koji je dio zaokruženog procesa proizvodnje koji započinje poljoprivrednom proizvodnjom na vlastitim oranicama i farmama Belja. Jedinstveni ovalni oblik Baranjskom kulenu daje prirodni ovitak, a pun i bogat pikantni okus dolazi od zrelog mesa, najfinije crvene paprike i papra.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Povećanju današnjeg broja posjetitelja zasigurno doprinosi i Zeleni četvrtak, manifestacija kojom se želi potaknuti građane na, prije svega, usvajanje zdravih prehrambenih navika
-
-
Na naizgled jednostavno pitanje kandidat je ponudio potpuno neočekivani odgovor
Osim brojnih nagrada za kvalitetu Baranjski kulen je ponosni nositelj zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla za područje cijele Europske unije koja jamči njegovu visoku kvalitetu, tradicionalnu recepturu i tradicionalnu proizvodnju.
Kulenovu seku potražite u rashladnim škrinjama omiljene trgovine.
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!