Vijesti / Regija

Otvoreno šest deluxe hotelskih kapaciteta u Kopačkom ritu

Otvoreno šest deluxe hotelskih kapaciteta u Kopačkom ritu

Jedna od novina je i šest malih hotela namijenjenih kukcima. "Hotele za kukce smo popunili u predsezoni, a imamo rezervacije i za sezonu. Hoteli su deluxe kategorije" - kaže Varja Guttert iz Parka prirode Kopački rit.

Hoteli su napravljeni od prirodnih materijala, a rađeni su po uzoru na hotele za kukce u Austriji i Njemačkoj. Prebrojavanje kukaca u njima još nije počelo, no ima ih svih vrsta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novi je sadržaj privukao pozornost brojnih turista, tako da više nema posjeta Kopačkom ritu bez fotografije kraj hotelskoga smještaja za kukce. No, ovo nije jedina novima u novoj sezoni. Osim tradicionalne vožnje brodom, posjetiteljima je omogućeno i unajmiti bicikl ali i čamac, što pruža puno intimniji doživljaj Kopačkog rita. Čamci su kapaciteta četiri osobe, a vozi ih djelatnik parka koji je ujedino i vodič.

Također, i posjet Tikvešu nije više zamišljen samo kao šetnja šumom već je niz sadržaja koji posjetitelje mogu zadržati cijeli dan na ovom prostoru, poput suvenirnice, video prezentacije na katu, izložbe, mogućnosti najma bicikla i sl. Vrijedi spomenuti i poučnu stazu dužine dva i pol kilometra čiji je naziv "Stari brijest", a koja vodi posjetitelje do staroga stabla brijesta, starog otprilike tristo godina, kojeg stvarno vrijedi posjetiti.

A svojom ljepotom, posebno sada u proljeće, plijeni cijeli Kopački rit. Potrebno je svega nekoliko kilometara i pobjegli ste od svakodnevice i gradske vreve.

{youtube}xVyn4FXpU9k{/youtube}

Stv


Izdvojeno

Reci što misliš!