Vijesti / Regija

Sulejmanov most: Kreću istraživanja baranjskog svjetskog čuda

Sulejmanov most: Kreću istraživanja baranjskog svjetskog čuda

U četvrtak, 02. lipnja, potpisan je sporazum o suradnji između Općine Darda i TIKA-e, Vladina agencija Republike Turske za suradnju i razvoj.

Sporazum je ispred Općine Darda potpisao Načelnik Općine Darda, Anto Vukoje, a ispred TIKA-e potpredsjednik TIKA-e i direktor ureda za Balkan i istočnu Europu, dr. Mahmut Çevik. Sporazum je plod višemjesečne suradnje Općine Darda s ambasadom Republike Turske u Hrvatskoj i stručnjacima TIKA-e.

Sporazumom se TIKA obvezala financirati geofizička i arheološka istraživanja na lokalitetu završetka nekadašnjeg Sulejmanovog mosta u Dardi. Podsjećamo da se nekadašnji Sulejmanov most protezao od Osijeka do Darde u dužini od 6 km i širini od 6 metara, te da ga je izradio sultan Sulejman veličanstveni u 16. stoljeću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon dovršetka geofizičkih i arheoloških istraživanja, TIKA će na predmetnoj lokaciji u Dardi, park uz dvorac Esterhazy, izgraditi tematski park kojim će se nastojati prikazati povijesna važnost predmetnog lokaliteta kao i povijesna važnost Sulejmanovog mosta kojeg su mnogi povjesničari opisivali kao svjetsko čudo.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!