Vijesti / Regija

Drama u Bilju

Drama u Bilju

Vladajuća koalicija u općini Bilje predvođena HDZ-om izgubila je sinoć još jednog koalicijskog partnera. Iz koalicije su istupili članovi Demokratske zajednice mađara Hrvatske te je sada u općinskom vijeću omjer snaga vladajućih i oporbe pet naprema deset.

Sinoć je održana i sjednica općinskog vijeća prije koje su čelnici oporbe održali konferenciju za novinare na kojoj su odgovorili na optužbe načelnice Ružice Bilkić.

U posljednjih mjesec dana od kada je prekinuta prošla sjednica vijeća načelnica je iznosila neutemeljene i lažne izjave optuživši vijećnike da su sitni seoski politikanti koji ne žele razvoj općine, naglasio je općinski vijećnik HDSSB-a Igor Ružička na konferenciji za novinare.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mi to demantiramo i ukazujemo na teške probleme i tešku financijsku situaciju u kojoj se općine nalazi zahvaljujući nezakonitom i nestručnom vođenju, dodao je. Načelnica nas optužuje da kočimo projekt vrtića, no mi smo u vijeću donijeli već dvije odluke o početku radova na koje se ona oglušila, kazao je Ružička.

Srećko Tatarević iz HSP-a, donedavno jedan od najbližih suradnika načelnice Bilkić naglasio je kako se sredstva troše netransparentno na kojekakve vizije, a za konkretne projekte, a možda i za plaće djelatnika općine novca nema. Načelnici najviše zamjera pokušaj prebacivanja ovlasti za provedbu javnih natječaja i odabir ponuđača s vijeća na razvojnu agenciju općine Bilje.

Na konferenciji za novinare primjedbama na račun čelnice pridružio se i Šandor Markoš, općinski vijećnik Demokratske zajednice mađara Hrvatske, koja je u tom trenutku još bila u koaliciji s HDZ-om, a koja je u međuvremenu raskinuta.

Protiv načelnice progovorili su i općinska vijećnica SDP-a Iva Drozdek te bivši predsjednik Biljskog HDZ-a Igor Jurić. I oni su naglasili kako su ponašanje i postupci načelnice Bilkić doveli do krajnje dramatične situacije u Bilju, a članovi oporbe najavili su i kako će uskoro tražiti ostavku predsjednika Općinskog vijeća Ištvana Tokaia.

{youtube}wfp4kV7SCAs{/youtube}

Tekst i video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!