Vijesti / Regija

HSP: Peticija za generale

HSP: Peticija za generale

Hrvatska stranka prava već nekoliko dana diljem zemlje prikuplja potpise za peticiju u kojoj traže zaštitu međunarodno ugroženog hrvatskog identiteta i suvereniteta Republike Hrvatske.

Peticija se jučer potpisivala i u Belom Manastiru, a HSP-ovci su tom prigodom zatražili i procesuiranje zločina nad civilima u Baranji.

Progon hrvatskih branitelja neprekidno traje, a oni koji su počinili agresiju na Hrvatsku još uvijek nisu odgovarali, a neki su i abolirani, poručio je predsjednik belomanastirskog HSP-a Mladen Bandov. To je, kazao je, sramotno i istina o tome da su hrvatski branitelji samo branili svoju zemlju konačno treba izaći na vidjelo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Prije devetnaest godina ti isti agresori na RH napravili su jedan strašan zločin na području Baranje gdje je pobijeno preko 600 ljudi, između ostalog među tim ljudima su i moji roditelji. Hrvatska država 19 godina nije ništa poduzela da se ti zločinci pronađu" – kaže Mladen Bandov, predsjednik Podružnice HSP Beli Manastir.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb, pozvao je stoga hrvatska pravosudna tijela da se ozbiljno prihvate procesuiranja ratnih zločina. Upozorio je i na državnu politiku koja istražnim tijelima iz Srbije dopušta rad na hrvatskom tlu.

„Ja moram uputiti poruku hrvatskim dužnosnicima, Jugoslavije više nema, nemaju šta tražiti srbijanska pravosudna tijela na hrvatskom tlu, niti priznajemo na bilo koji način njihovu nadležnost za događaje koji su se ovdje događali. To je ozbiljan propust hrvatske politike koji i vodi ovakvim presudama u Haagu" – dodaje Daniel Srb, predsjednik HSP-a.

A s obzirom da je tih propusta i previše zaključuje Srb, HSP će nastaviti sa prikupljanjem potpisa diljem Hrvatske u peticiji u kojoj sa svojih pet točaka traže zaštitu međunarodno ugroženog hrvatskog identiteta i suvereniteta Republike Hrvatske.

Peticija će se potpisivati i danas, i to u Osijeku, na Trgu Ante Starčevića od 10.30 do 13 sati i 30 minuta.

Tekst: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!