Vijesti / Regija

Izgradnja dvorane i cesta u Popovcu i Petlovcu

Izgradnja dvorane i cesta u Popovcu i Petlovcu

Mjesto Popovac u Baranji uskoro bi moglo izaći iz prometne izoliranosti u kojoj se trenutačno nalazi. Tamo je naime u tijeku realizacija projekta ceste Popovac-Kamenac otvaranjem koje bi se trebala otvoriti i sama Baranja, rečeno je na sastanku čelništva općine s županom osječko-baranjskim Vladimirom Šišljagićem. Župan je jučer posjetio i općinu Petlovac u Baranji.

Za cestu Popovac-Kamenac prošlog tjedna izdana je lokacijska dozvola te je pokrenut natječaj za projektiranje. Dionica je dužine oko šest kilometara te je iznimno komplicirana zbog konfiguracije terena, ali i imovinsko pravnih odnosa, tako da rok za početak i kraj radova još nisu poznati. Radove će financirati Osječko-baranjska županija.

Županija u Popovcu trenutačno sudjeluje i u izgradnji nastavno-športske dvorane osnovne škole u vrijednosti oko četiri milijuna kuna. Izgradnja je započela prošle godine, a iako je očekivani kraj radova zabilježen za 2013.-u godinu, učenici i mještani Popovca dvoranu bi mogli početi koristiti i prije planiranog roka. U općini Popovac najavljena je i rekonstrukcija Osječke ulice u mjestu Kneževo u duljini od 900 metara, a Županija kreće i u modernizaciju cesta u općini Petlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na sastanku u općini Petlovac naglašeno je i kako županija i općina surađuju na čak pet projekata nominiranih prema predpristupnim fondovima, kako će županija s 50 000 kuna sufinancirati izgradnju sustava vodoopskrbe, a na ovom području ove godine planira izraditi i dvije otresnice.

{youtube}5lofyi7Ia2c{/youtube}

Tekst i video. STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!