Vijesti / Regija

Održan proljetni vašar u Karancu

Održan proljetni vašar u Karancu

U baranjskom Etno selu Karanac održan je tradicionalni uskrsno-proljetni vašar. Premijeru doživjela rakija sa 0 posto alkohola!

U baranjskom Etno selu Karanac održan je tradicionalni uskrsno-proljetni vašar. Privukao je veliki broj posjetitelja, no, posebnu pozornost, uz standardnu ponudu na štandovima u središtu mjesta, gdje je, među ostalim, svjetsku premijeru doživjela prva rakija s 0 posto alkohola, i ove je godine privukao scenski prikaz Isusovog križnog puta, kod kapelice Svetoga Antuna na ulazu u selo.

Isus koji nosi teški križ, rimski vojnici, Veronika, uplakane žene u povorci do Golgote. Karanački scenski prikaz križnoga puta vjerno je pratio svaki detalj iz Novoga zavjeta. Ideja je još prošle godine stigla iz Turističke zajednice Baranje, a objeručke su je prihvatili i zajedno uprizorili učenici osnovnih i srednjih škola s područja Općine Kneževi Vinogradi, zajedno s vjeroučiteljicom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po završetku igrokaza, djeca i mladi, za zdravlje i ljepotu, kako to običaj nalaže, umivali su se u cvijeću sa svetom vodom, a organizirano je i natjecanje u potrazi za uskrsnim jajima te hvatanju zečeva.

Kako je bilo pogledajte u VIDEO prilogu.

{youtube}FXODzmiLrbE{/youtube}

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!