Vijesti / Regija

Baranjska najvolonterka odradila 528 volonterskih sati

Baranjska najvolonterka odradila 528 volonterskih sati

"Oazin" volonterski centar, a povodom Međunarodnog dana volontera (5. XII.), dodijelio je volonterska priznanja za 2015. godinu volonterkama s područja Grada Belog Manastira.

Za volonterku godine proglašena je Anrijana Levačić, a priznanje za volonterski angažman u 2015. godini dobile su Jadranka Orešković i Adriana Bogdan.
Priznanja su im uručili gradonačelnik Ivan Doboš, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak i potpredsjednica "Alerge" Mirela Kotromanović. Dodjela volonterskih priznanja provedena je u sklopu "Oazinog" projekta "Naučimo volontirati", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Program svečane dodjele volonterskih priznanja vodile su i cjelokupan posao oko dodjele odradile Ana Jeličić, voditeljica "Oazinog" volonterskog centra", i Vesna Nedić, direktorica "Oaze".

Anrijana Levačić je volonterka u Udruzi djece s poteškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji "Baranjski leptirići". Tu se - i pored stopostotnog invaliditeta - ističe svojim izuzetnim radom, a posebno u radu s invalidnom djecom. Prema riječima njezinih suradnika koji su je nominirali, ona sa svojih 528 volonterskih sati predanog rada u ovoj godini oplemenjuje sve oko sebe i treba biti na ponos cijelom Gradu Belom Manastiru.

Jadranku Orešković nominiralo je Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir. U toj organizaciji ona je dugogodišnja volonterka. Svojim aktivnim angažmanom i velikim brojem volonterski odrađenih sati doprinijela je razvoju te organizacije. Posebno se istakla kao educirana volonterka za krizne situacije u prihvatu bliskoistočnih izbjeglica 17. i 18. IX. 2015. godine, kojima je bila na raspolaganju u bilo koje vrijeme dana ili noći.

Adriana Bogdan je bivša učenica Gimnazije Beli Manastir, koja ju je i nominirala za ovo priznanje i koja se njome ponosi. Danas je studentica prve godine Učiteljskog fakulteta u Osijeku. Istakla se svojim samoprijegornim radom u raznim školskim humanitarnim akcijama, a posebno se istakla u radu s djecom u belomanastirskom "Klasju", gdje je s pedagoginjom vodila mnogobrojne radionice. Kažu da je osoba velikog srca, na koju se uvijek može osloniti i računati.

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!