Vijesti / Regija

Advent u Dardi: Bajka u dvorcu Esterhazy

Advent u Dardi: Bajka u dvorcu Esterhazy

Blagdan sv. Nikole i Božićna bajka u dvorcu Esterhazy obilježili su prvi Advent održan u Dardi. Udruga za ruralni turizam Đola u suorganizaciji s Općinom Darda i Turističkom zajednicom Baranje organizirala je ovu manifestaciju i time su zajedničkim snagama okupili veliki broj sumještana.

Predsjednica Udruge Dušana Marić istaknula je kako je cilj ovakvih događaja oživiti Dardu, njezin potencijal za turizmom i da se nada da će od prvoga Adventa u Dardi izrasti tradicija. Prisutne sumještane u ime Općine Darda pozdravio je načelnik Općine Anto Vukoje.

„Veseli me vidjeti ovoliki broj Darđanki i Darđana jer ovako Darda nije živjela i vrvjela od Dana općine.“ – rekao je načelnik i dodao kako je siguran da je ovo prvi, ali nikako i posljednji Advent u Dardi. Uputio je i čestitke svima koji danas slave imendan te je tako i započeo prigodni program.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastupili su mališani vrtićke supine „Ježići“ Dječjeg vrtića Radost, zbor Osnovne škole Darda te vokalni sastav Akvarel. Osim lijepih glasova, Darđane su grijali i besplatni čaj te kuhano vino, a na štandovima se moglo pronaći ponešto za svakoga – od veselih Božićnih darova do zimskih potrepština.

Brojne mališane razveselio je dolazak sv. Nikole, koji ih je darivao bombonima i družio se s njima. Za posebni završetak večeri i ispunjenje svih želja, okupljeni su se zajedno uputili prema jezeru Đola gdje su zamislili želju i potom pustili lanterne u jezero.

Baš kako su lanterne obasjale Đolu, a lampice dvorac, tako je i okupljeno mnoštvo uljepšalo Advent u Dardi i postalo, kako se nadaju, dio buduće dugogodišnje tradicije.

Tekst i foto: Amra Hodžić

   


Izdvojeno

Reci što misliš!