Advent u Dardi: Bajka u dvorcu Esterhazy

Advent u Dardi: Bajka u dvorcu Esterhazy

advent darda

Blagdan sv. Nikole i Božićna bajka u dvorcu Esterhazy obilježili su prvi Advent održan u Dardi. Udruga za ruralni turizam Đola u suorganizaciji s Općinom Darda i Turističkom zajednicom Baranje organizirala je ovu manifestaciju i time su zajedničkim snagama okupili veliki broj sumještana.

Predsjednica Udruge Dušana Marić istaknula je kako je cilj ovakvih događaja oživiti Dardu, njezin potencijal za turizmom i da se nada da će od prvoga Adventa u Dardi izrasti tradicija. Prisutne sumještane u ime Općine Darda pozdravio je načelnik Općine Anto Vukoje.

„Veseli me vidjeti ovoliki broj Darđanki i Darđana jer ovako Darda nije živjela i vrvjela od Dana općine.“ – rekao je načelnik i dodao kako je siguran da je ovo prvi, ali nikako i posljednji Advent u Dardi. Uputio je i čestitke svima koji danas slave imendan te je tako i započeo prigodni program.

Nastupili su mališani vrtićke supine „Ježići“ Dječjeg vrtića Radost, zbor Osnovne škole Darda te vokalni sastav Akvarel. Osim lijepih glasova, Darđane su grijali i besplatni čaj te kuhano vino, a na štandovima se moglo pronaći ponešto za svakoga – od veselih Božićnih darova do zimskih potrepština.

Brojne mališane razveselio je dolazak sv. Nikole, koji ih je darivao bombonima i družio se s njima. Za posebni završetak večeri i ispunjenje svih želja, okupljeni su se zajedno uputili prema jezeru Đola gdje su zamislili želju i potom pustili lanterne u jezero.

Baš kako su lanterne obasjale Đolu, a lampice dvorac, tako je i okupljeno mnoštvo uljepšalo Advent u Dardi i postalo, kako se nadaju, dio buduće dugogodišnje tradicije.

Tekst i foto: Amra Hodžić

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja