Vijesti / Regija

Biciklist s 5,32 promila: Popio sam 2 litre rakije i 10-ak piva na kolinju

Biciklist s 5,32 promila: Popio sam 2 litre rakije i 10-ak piva na kolinju

Vijest o baranjskom biciklistu kojeg je policija u četvrtak uhvatila u prometu s 5,32 promila u krvi privukla je dosta vaših komentara i reakcija, pa donosimo i nastavak priče - komentar samog biciklista.

50-godišnji Lajoš Farkaš (Brca) iz Jagodnjaka vraćao se iz kolinja kada ga je policija zaustavila i alkotestirala. Čini nam se da se malo prestriktno držao naših šaljivih uputa za kolinje.

- Ma, ništa mi nije bilo, kao što se ni sada ne osjećam ni malo mamurno. Ne mogu ni reći da sam nešto puno popio, ne znam kako sam mogao tako puno napuhati, čudio se i rekao da je pio samo rakiju i pivo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pola litre rakije, ma ne... bila je litra, ako ne i dvije litre. Ali, to je bilo za cijeli dan. I bilo je desetka piva, objašnjava Brca za 24sata.

Bio je na svinjokolji od ranih jutranjih sati i kaže da je tada normalno piti rakiju kako bi "ostao skoncetriran na posao".

- Poslije svinjokolje sam sjeo na bicikl i otišao u kafić Jagoda u središtu sela. Tamo sam popio još nekoliko pića. Nisam ni počeo pedalirati, kad eto ti policije. Ne mogu se na njih požaliti. Pružili su mi krevet da se naspavam i otrjeznim i još su mi rekli da će mi stići kazna, neki veliki novac ću morat platiti zbog moje opuštenosti, požalio se Brca.

Inače, Brca je već stari poznanik policiji zbog sličnih prekršaja. Zbog ovog pijanstva morat će platiti kaznu od 500 kuna.

[blockquote]Neslavni rekorder sa koji je napirio najviše na policijskom alkotestu je Mate Rogulj (33) iz Podoca. U rujnu 2003. izmjerili su mu 7,44 promila. Kaže da je popio osam boca viskija! U Osijeku su prije nekoliko godina Josipu Grubešiću Ćozi u bolnici izmjerili 6,9 promila u krvi. Prvom dozom infuzije uspjeli su to spustiti na samo 5,9 promila.[/blockquote]

Izvor: 24sata

 


Izdvojeno

Reci što misliš!