Vijesti / Regija

Čvarakfest u znaku snijega i blata

Čvarakfest u znaku snijega i blata

Prvi ovogodišnji snijeg, blato i miris čvaraka i ostalih domaćih proizvoda širio se danas baranjskim mjestom Karanac. Još jedan Čvarakfest otvorio je ovogodišnji Advent u Baranji, a bez obzira na nešto lošije vremenske prilike, dobra zabava nije izostala.

Unatoč hladnom vremenu i susnježici, u Karanacu je danas bilo vrlo živo. Na sajamskim štandovima mogli su se pronaći mnogobrojni tradicijski seoski i obrtnički proizvodi, a jedini je uvjet da su proizvodi domaći - istaknuo je idejni začetnik ove manifestacije Vladimir Škrobo - Bajo: "Sve je domaće jer naše je pravilo da se na 'vašaru' mogu prodavati samo domaći proizvodi. Imamo kuhane rakije i vina. Domaće kobasice i kulena, vrućih svježih čvaraka, sve je to iz naše Baranje. Baranja je bogata, nema šta nema. Snijeg nam uopće ne smeta. Sad još samo malo glazbe, pa kobasice, pa sarme, pa predvečer koljenice sa hrenom i onda na kraju salenjaci, krofne. I to je najljepše, to je Baranja." - rekao je Bajo!

Kilogram svježih čvaraka prodavao se po cijeni od čak 100 kuna, no unatoč tomu do njih je bilo teško i doći. Sve se razgrabilo, a najčešće se kupovalo po 20 do 30 dekagrama. Zadovoljni su bili i posjetitelji koji su uživali gledajući topljenje čvaraka i kušajući ovu slasnu deliciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: SiB.hr/Radio Osijek
Foto: SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!