Vijesti / Regija

Njemački investitori zainteresirani za ulaganja u Baranju

Njemački investitori zainteresirani za ulaganja u Baranju

Izaslanstvo njemačke pokrajine Baden Vurtemberg predvođeno članom odbora za gospodarstvo Bundestaga Christianom Heinzlom te njemačkim gospodarstvenicima posjetilo je Grad Beli Manastir. Glavna tema razgovora bile su mogućnosti i pogodnosti ulaganja u poslovne zone grada i županije Osječko-baranjske.

Izaslanstvo grada Belog Manastira u srpnju je posjetilo Bad Waldsee u Njemačkoj u kojem je smješteno i nekoliko tvrtki senatora u Bundestagu Christiana Heinzla koji je i član odbora za gospodarstvo u tom parlamentu. Tom prigodom predstavljen je grad Beli Manastir i Osječko-baranjska županija, kao i mogućnosti ulaganja u gospodarske zone na ovom području. Posljedica toga jučerašnji je uzvratni posjet gospodarskog izaslanstva pokrajine Baden Wuertemberg Belom Manastiru, no i ozbiljne namjere njemačkih poduzetnika za ulaganje u Istočnoj Hrvatskoj, u čemu bi pomoći trebala i novoosnovana posrednička tvrtka Privilegium.

Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš izrazio je zadovoljstvo posjetom:
"Ovaj već uzvratni posjet daje određene nade, budi određeni optimizam. Oni su danas  u Osijeku prije dolaska ovamo osnovali jednu posredničku tvrtku koja bi za početak posredovala pri zapošljavanju u Njemačkoj".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, krajnji cilj novoj tvrtki bit će dovođenje poduzetnika i investitora iz Njemačke u Beli Manastir i Osječko-baranjsku županiju, te otvaranje novih radnih mjesta i povratak što većeg broja onih koji su ranije otišli iz Hrvatske. Čelnik njemačkog izaslanstva Christian Heinzl kazao je kako su već započeli pregovore s nekoliko tvrtki iz Zapadne Europe koje su pokazale interes za ovaj dio Hrvatske:

"Automobilske kompanije već su pokazale interes za Hrvatsku, a pogotovo Istočnu Hrvatsku. Trenutačno u Njemačkoj i Zapadnoj Europi imamo veliki nedostatak stručnih radnika, u Hrvatskoj vlada velika nezaposlenost, to je velika prednost za ovu regiju i u tome vidim velike mogućnosti. Ovo je dobar trenutak da zapadnoeuropske tvrtke investiraju u Hrvatsku".

Njemačko izaslanstvo posjetilo je i Osijek, a čelnik izaslanstva Christian Heinzl istaknuo je i kako poduzetničke i gospodarske zone u Osijeku također imaju veliki potencijal za njemačke investitore. Kao komparativne prednosti naveo je već postojeću infrastrukturu te blizinu s Mađarskom.

Izvor: Republika.eu/STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!